Life&style

Ovo je 13 najboljih true crime dokumentaraca ove godine, neki su već izašli, a neke željno iščekujemo

Ako si prava ljubiteljica true crime dokumentaraca, poput nas, pripremi svoj Netflix, Hulu i ostale streaming račune: donosimo popis najboljih novih naslova koje slobodno možeš dodati na svoj popis za gledanje. 

'Madoff: Čudovište s Wall Streeta'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Netflixu

Ova četverodijelna dokumentarna serija govori o usponu i padu financijera Bernieja Madoffa, glavnog uma iza najveće Ponzijeve sheme u povijesti, vrijedne oko 64,8 milijardi dolara. Serija također opisuje kako je vlada bila namjerno slijepa na Madoffove manipulacije. U vrijeme pisanja se ova serija nalazi na sedmom mjestu Netflixove liste Top 10 TV serija, tako da je uistinu pravi hit.

'The Hatchet Wielding Hitchhiker'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Netflixu

Ovaj šokantni dokumentarac opisuje kako je sretni autostoper postao viralan nakon što je bio prisiljen upotrijebiti sjekiru na čovjeku koji je počinio brutalne zločine. Međutim, autostoper se ubrzo nađe u silaznoj spirali kada policija posumnja u njegovu priču.

Možda vas zanima Najbolji filmovi i serije koje stižu u svibnju: Mjesec kraljevskih obitelji i uzbudljivih životnih priča Rubrika Life&style Life&style

'Death in the Dorms'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Huluu

Faks je obično vrijeme samootkrivanja i neovisnosti, ali postoje šokantni slučajevi u kojima je putovanje studenata tragično prekinuto. Svaka epizoda ove dokumentarne serije opisuje živote nekoliko studenata diljem zemlje koji su ubijeni dok su pohađali sveučilište.

'How I Caught My Killer'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Huluu

Tisuće ubojstava ostaje neriješeno, a ubojstva detaljno opisana u Huluovoj seriji riješena su s one strane groba. Svaka žrtva u devet slučajeva ove serije namjerno je ostavila tragove prije smrti kako bi pomogla policiji da dođe do njihovog ubojice.

'Web of Death'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Huluu

Ovaj dokumentarni serijal u šest dijelova fokusira se na online detektive i njihove istrage. Svaka se epizoda usredotočuje na jedan slučaj i jednog detektiva amatera koji koristi metode poput DNK baza podataka i digitalnih otisaka stopala za rješavanje zločina.

'Killing County'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Huluu

Pun obrata, korupcije i zataškavanja, ovaj dokumentarni serijal prati smrtonosnu pucnjavu u hotelu zbog koje obitelj Ramirez dovodi u pitanje sve što su mislili da znaju o svom rodnom gradu Bakersfieldu u Kaliforniji. Ubrzo tijekom istrage otkrivaju da možda nisu jedine žrtve duboko ukorijenjenog lokalnog kriminala.

'Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Huluu

Ova serija detaljno prikazuje zločine Larryja Raya, osuđenog trgovca ljudima za seksualne potrebe, iznuđivača i drugih koji su vrebali skupinu studenata koledža Sarah Lawrence. Rayeve žrtve objašnjavaju iz prve ruke svoja iskustva u kultu i kako su preživjele.

'Murdaugh Murders: A Southern Scandal'

Datum prikazivanja: može se pogledati na Netflixu

Ova dokumentarna serija fokusira se na mračne tajne koje okružuju obitelj Murdaugh iz Južne Karoline, a koje su otkrivene nakon brodske nesreće koja je rezultirala smrću tinejdžerice.

'Missing: Dead or Alive'

Premijera: 10. svibnja 2023. na Netflixu

Ova dokumentarna serija od četiri epizode prati tim policajaca iz Južne Karoline koji tragaju za ljudima koji su nestali pod upitnim okolnostima diljem države.

'Victim/Suspect'

Premijera: 23. svibnja 2023. na Netflixu

Ova dokumentarna serija fokusira se na novinarku Rae de Leon koja otkriva uznemirujući nacionalni obrazac ponašanja u kojem su žene koje su prijavile seksualni napad policiji doživjele kaznene prijave protiv njih samih.

'Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case'

Premijera: 2023. godine na Netflixu

Ovaj dokumentarac vodi nas u Japan, gdje je britanska turistica Lucie Blackman oteta i ubijena 2000. godine. Uključujući intervjue s onima koji su uključeni u slučaj i filmske rekonstrukcije, ovaj film uranja u jedan od najšokantnijih slučajeva u Tokiju posljednjih nekoliko desetljeća.

 | Autor: Netflix Netflix

'All American Nightmare'

Premijera: 2023. godine na Netflixu

Nakon hita iz 2022. 'The Tinder Swindler', redateljica Felicity Morris radi na ovoj dokumentarnoj seriji od tri epizode…

 | Autor: Netflix Netflix

'Under the Bridge'

Premijera: 2023. godine na Huluu

Utemeljena na istoimenoj knjizi Rebecce Godfrey, ova ograničena serija od osam epizoda—glumi Riley Keough kao Godfrey—priča priču o 14-godišnjoj Reeni Virk, koja je trebala ići na zabavu s prijateljima, ali nikada se nije vratila kući. Za njezino ubojstvo je kasnije optuženo osam tinejdžera…

 | Autor: Hulu Hulu

Možda vas zanima Sigurni smo da je nemoguće pogledati film Wesa Andersona i ne zaljubiti se u interijere. Ovo su najljepši Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0