Klasik na drukčiji način: Jamie Oliver ima recept za neodoljivu salsiccia carbonaru

Instagram @ofenoffen
Vidi originalni članak

Svi znaju za klasičnu carbonaru. Strogo govoreći, sastoji se samo od dodavanja slanine, naribanog tvrdog sira, žumanca, soli i papra kuhanoj tjestenini; umak dobiva svoju kremastu konzistenciju dodavanjem vode u kojoj se kuhala tjestenina (koja je pustila škrob). Međutim, Jamie Oliver poznat je po tome što klasičnim receptima daje individualni „tvist“ kako bi osigurao još veću raznolikost na stolu. Evo recepta za njegovu carbonaru s pikantnim salsiccia okruglicama.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tjestenine (linguini ili tagliatella)
  • 4 salsiccia kobasice (aromatična svježa talijanska kobasica za kuhanje i pečenje, alternativno može svježa pečenica)
  • maslinovo ulje
  • 4 kriške pancete ili guanciale slanine
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 3 velika žumanca
  • 150 g svježe naribanog parmezana
  • kora od organskog limuna
  • 1 grančica svježeg peršina
  • maslinovo ulje

Gratinirani krumpir po receptu Jamieja Olivera, slavni chef garantira savršen rezultat

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

Priprema

1. Zagrij veliki lonac slane vode i skuhaj tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.

2. Prereži kobasice po dužini, izvadi meso i oblikuj okruglice jednake veličine. Zatim u većoj tavi zagrij maslinovo ulje, ubaci kuglice u mljevenu papriku pa ih prži sa svih strana dok ne porumene.

3. Ocijedi tjesteninu (ostavi malo vode od kuhanja), dodaj okruglicama i dobro promiješaj.

4. U zdjeli pomiješaj žumanca, pola parmezana, koru od limuna i nasjeckani peršin te smjesu dodaj tjestenini.

5. Dodaj postepeno vodu za tjesteninu dok umak ne dobije željenu konzistenciju.

6. Posluži tjesteninu na tanjure, pospi preostalim parmezanom i dodaj malo maslinova ulja.

Posjeti Miss7.24sata.hr