KFC je podijelio sjajan recept za egzotično jelo s piletinom, a gurmani su ga proglasili apsolutnim pobjednikom
- Tradicionalne menije možemo osvježiti uz pomoć jela s piletinom koji je podijelio KFC
- Nacho s popcorn piletinom varijacija je meksičkog specijaliteta koji je oduševio brojne gurmane
- Ne pretjerano zahtjevno za pripremu, ovo jelo zabavni je snack koji se jede rukama
Podatna za pripremu, piletina nam omogućuje razna kreativna jela. No, važno je imati dobar recept, a jedan takav izbacio je i legendarni lanac brze prehrane KFC, koji o najboljem načinu pripreme piletine zna baš sve. Nacho s popcorn piletinom meksička je egzotična i neobična kombinacija, a zašto baš njome ne bi razigrali naše dnevne menije? Uz malo truda i sljedeći upute koje je izbacio ovaj lanac, možda nam baš ovo jelo postane ‘najomiljeniji uljez’ u našoj tradicionalnoj prehrani.
Za ovaj recept može ti poslužiti porcija zlatnih stripsa ili popcorn piletinu možeš napraviti sama. Za popcorn piletinu ključna je mlaćenica u kojoj komadiće piletine trebaš marinirati barem sat vremena kako bi meso omekšalo. Kako se radi o malim komadima piletine veličine zalogaja, u marinadi ne bi trebali stajati više od 12 sati. Nakon toga omekšalo meso treba uvaljati u smjesu brašna, praška za pecivo, dimljene paprike, češnjaka u prahu, origana, soli, para i začina po izboru. ‘Obučenu ‘piletinu treba prepržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, a onda je spremna za recept koji je podijelio KFC.
Sastojci:
- 1 porcija (cca 300 grama) popcorn piletine
- 250-300 grama kukuruznog tortilja čipsa
- 1 konzerva graha
- 1 staklenka salse
- ½ crvenog luka
- 300 g naribanog sira
- Guacamole
- Svježe ljute (Jalapeño) papričice
Priprema:
- Slojeve piletine, čipsa, naribanog sira i graha pomiješaj u pladnju za pečenje.
- Zagrij pećnicu s ventilacijom na 200 stupnjeva, a zatim ubaci smjesu na pet minuta dok se sir ne rastopi. U međuvremenu, sitno nasjeckaj crveni luk.
- Posluži s guacamoleom, salsom, sjeckanim lukom i svježim ljutim papričicama.
Recept koji je oduševio brojne gurmane pregledan je više od 30 tisuća puta, a mnogi su jelo opisali kao ‘’apsolutnog pobjednika’’ nakon što su ga probali kod kuće.
‘’Umrla sam i otišla u nebo’’, ‘’Razočarana sam jer jer nisam ranije znala za ovaj recept’’, samo su neki od komentara na ovaj recept.