Kao na čajanci za lutke: ljupki stalci za kolače i šalice proizvod su Odeata keramike

@odeata_ceramics
Vidi originalni članak
  • Valentina Šeb keramikom se bavi već dva desetljeća, a njezine se šalice, zdjelice i stalci za kolače među brojnim domaćim brendovima ističu posebno profinjenom estetikom
  • Najpopularnija je Grace kolekcija kao jedinstveni spoj moderne estetike i duha koji ostavlja dojam kao da je preživio nekoliko desetljeća
  • Uskoro izlazi i božićno izdanje Grace kolekcije, a još nekoliko kolekcija dobiva i proširenja u obliku espresso šalica, zdjelica i tanjurića

Priznajem, stalci i etažeri za torte i kolače oduvijek su bili moja velika slabost. Iako volim ukusne zalogaje, posebno mi je važna prezentacija hrane pa jednako truda koliko ulažem u njezinu pripremu posvećujem i samom serviranju. Bez obzira na to primijećuju li moji gosti to ili ne, divno serviran stol za mene je nešto što me istinski veseli pa ću na to kako je postavljen paziti i kada to nitko drugi osim mene ne vidi. Upravo me potraga za nekim novim, posebnim i drugačijim stalcima na kojima će osvanuti neki od brojnih kolača koje peći volim puno više nego jesti dovela do domaćeg brenda Odeata čija je keramika uistinu posebna i vrijedna pažnje svakog onog tko voli i cijeni ručni rad.

Life&style Čarobna inspiracija īmāno studija: Njihovi neobični dodaci za dom svakom prostoru daju na posebnosti

Kao velikom ljubitelju antikviteta, posebno mi se svidjela Grace kolekcija koja odiše estetikom nekih minulih vremena, no u Valentininom je malom carstvu keramike uistinu teško, ako ne i nemoguće, izdvojiti samo neki komad ili kolekciju jer je svaki čaroban i poseban na svoj način.

Keramikom se počela baviti još 2002., priča mi Valentina, i to kao hobijem kojim je popunjavala slobodno vrijeme, a izrađivala je uglavnom ukrasne predmete od kojih je u kratkom vremenu izgradila posao. Od samog je početka, priznaje, željela izrađivati uporabne predmete za dom, ali kako je na tržištu dobro prolazila dekorativna keramika, bilo joj je teško krenuti u željenom smjeru sve dok prije četiri godine nije rekla "dosta, vrijeme je da promijenimo smjer". I tako je, 16 godina nakon prvog susreta s keramikom,  nastala Odeata, osobna priča o rastu, razvoju i mogućnosti da živimo i radimo ono što volimo. 

"Inspiracija su mi stvari iz svakodnevnog života koje pružaju osjećaj doma, zajednice i pripadnosti. Volim prenositi osjećaj nostalgije i  uspomena pa je tako i nastala naša najpopularnija Grace kolekcija koja izgleda vintage u modernom obliku. Volim i prirodu koja je neiscrpan izvor inspiracije, a još bih istaknula i cvijeće kao inspiraciju jer također daje toplinu, boje i razigranost životu", kaže Valentina.

Life&style Stižu božićne Chia Cups! Malo umjetničko djelo u blagdanskom izdanju

I dok ima onih kojima barem neki dio posla i nije pretjerano drag, Valentina priznaje da jednako uživa u apsolutno svakom koraku dugotrajnog procesa, kako u komadićima gline, tako i u gotovom proizvodu, ali najdraže joj je ipak, kaže, vrijeme provedeno u studiju i stvaranje novih komada.  

"Iza nas je intenzivna ljetna sezona i to je glavni razlog zašto smo bili odsutni s društvenih mreža, a sada naporno radimo na punjenju polica, makeoveru weba i pripremama za blagdansko razdoblje. Uskoro izlazi božićno izdanje Grace kolekcije, a još nekoliko kolekcija dobiva proširenja u obliku espresso šalica, zdjelica i tanjurića. Jako se veselimo novitetima i jedva čekamo sve podijeliti s vama", uzbuđeno je poručila Valentina, a jednako sam, moram priznati, uzbuđena i ja i jedva čekam vidjeti sve divne novitete koje je ispekla.  Jer uopće ne sumnjam da bi upravo njezini komadi mogli biti glavne zvijezde božićnog ruha mnogih domova.

Posjeti Miss7.24sata.hr