Znamo kako ćeš zaustaviti preuranjeno truljenje banane
- Banane su ukusan i zdravi snack u bilo koje doba dana
- Nažalost, osjetljive su na podražaje i brzo trule
- Kako bi ti što duže ostale primamljive i svježe, isprobaj ovih par trikova
Potamnjele banane su odlične za pravljenje raznih slastica, ali ipak radije biraš lijepe, zrele i žute? Ne voliš ih jesti ni kada su zelene, a kamoli pjegave ili crne? Ako si na oba pitanja potvrdno odgovorila, donosimo ti par trikova kako ćeš im produljiti fazu svježine.
Drži svoje banane na hrpi
Znaš kako kažu, banane koje se drže skupa ostaju i duže svježije. OK, nitko to ne kaže, ali je stvarno istina. Još bolje, stavi banane na mjesto s kojeg će moći visjeti. Na taj ćeš način izbjeći bilo kakve "modrice" ili smeđe mrlje koje nastaju kada ih polegneš.
Zamotaj ih u plastični omot
Banane ispuštaju plin etilen kroz svoje stabiljke što ubrzava proces starenja. Kako bi usporila plinove da se prošire po cijelom plodu, zamotaj krajeve banane u neki plastični omot.
Drži ih na sobnoj temperaturi
Prema mišljenju stručnjaka iz Chiquita Banana, najbolja temperatura za pohranu banana je sobna temperatura. Kad staviš nezrelu bananu u hladnjak spriječit ćeš proces dozrijevanja i omekšavanja jer su banane tropsko voće i ne podnose niske temperature.