Kako pripremiti ukusan ručak za dvoje za 20 kuna? Imamo dva predobra i jednostavna recepta
- Ručak za dvije ili čak tri osobe za 20 kuna?
- Premda se čini poput nemoguće misije, doista je moguće
- Donosimo ti dva recepta koja to potvrđuju
Doista zvuči kao nemoguć zadatak: ručak za 20-ak kuna! Međutim, s ova dva jednostavna, elegantna, zdrava i ukusna jela, pokazat ćemo da je to moguće. Ljubitelji tjestenine će u prvom jelu doći na svoje: tjestenina s ricotta sirom i češnjakom jednostavno je, brzo i fino jelo. U drugom jelu je glavna zvijezda piletina: pileći zabatci s timijanom i limunom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Pregršt sličnih recepata možeš pronaći na missGASTRO
Tjestenina s ricottom i češnjakom
Sastojci
• 300 g tjestenine
• 1 žlica maslinova ulja
• 2 češnja češnjaka
• 250 g ricotta sira
• kora od jednog limuna
• sol, papar
• svježi bosiljak
Priprema
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedi je i sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
2. Zagrij ulje na laganoj vatri, dodaj češnjak i kratko pirjaj, a zatim umiješaj ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koru od limuna. Nastavi miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodaj još malo vode.
3. Umiješaj špagete, dodatno začini pa posluži toplo.
Pileći zabatci s limunom i timijanom
Sastojci
• 4 veća zabatka, cca 500 g
• 1 limun
• 5 grančica svježeg timijana
• maslinovo ulje
• sol
• papar
Priprema
1. Prelij pileće zabatke maslinovim uljem te začini paprom i solju.
2. Posloži ih na tavu s kožicom okrenutom prema dolje i tek onda upalite vatru. Pusti ih da se peku otprilike 15 minuta.
3. Kad koža postane hrskava, okreni ih te dodaj tanke kriške limuna i grančice timijana. Stavi tavicu u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva.
4. Peci ih još 15 minuta i posluži dok je toplo.