Kako biti fit ako mrziš vježbanje?

Instagram
Novogodišnja oduka ti je da ćeš dovesti tijelo u top-formu, ali mrziš vježbanje? Tko kaže da MORAŠ u teretanu? Ili da baš MORAŠ svakodnevno vježbati? Naravno da postoje i jednostavniji načini kako postići sve svoje ciljeve - evo ih!
Vidi originalni članak

Blago tebi ako si jedna do onih cura koja svoje "sretno" mjesto naziva teretanom. Nažalost, većina nas nije. Većina nas se mora mentalno podmititi i obećati si tjesteninu i čokoladnu tortu kako bi uopće ustale i krenule prema teretani. Trening nakon posla? Ma nema šanse, pa preumorne smo!

No bez obzira na to čine li te serije čučnjeva i trbušnjaka sretnom ili očajnom, jedno nam je svima zajedničko - želimo biti čvrste, fit i zdrave. Srećom, postoje načini kako uspjeti u tom naumu čak i ako nisi fan znojnih treninga i željeza u teretani...

Uključi "trening" u svoju svakodnevnu rutinu

Ako ne voliš teretanu, nemoj ići! Umjesto toga dodaj nekoliko vježbica u svoju svakodnevnu rutinu. Napravi dvadeset sklekova kad se probudiš, dvadeset čučnjeva dok kuhaš ručak i 20 trbušnjaka dok traju reklame na TV-u. Iskorak dok pereš zube? Jumping-Jackovi dok čekaš mikrovalnu? Imamo gomilu ideja koje ne traju dugo, a ako ih konstantno radiš mogla bi ubrzo vidjeti veliku razliku na svome tijelu.

 

HODAJ!

Ako možeš birati između lifta i stepenica, odaberi stepenice. Zašto ne bi iskoristila priliku i potrošila ekstra kalorije u danu, ako možeš? Ti bi Uberom na posao? Ali hodanjem ćeš potrošiti više kalorija I uštedjeti. Neće ti ni pasti na pamet ponovno upisivati teretanu...

Fitness Ovo su najbolje vježbe za TVOJ oblik guze

Pronađi trening koji te istinski zabavlja

Hej, pa postoji milijun opcija koje možeš isprobati i odabrati najzabavniju za sebe. Naravno da ne moraš ići na ludi Crossfit ili satima trčati. Ako ti se više sviđa neki mirniji trening, biraj yogu ili pilates. S druge strane, plesni treninzi bi te mogli zabaviti i pritom topiti neželjene masne naslage. Ako više voliš sport, upiši se na boks ili plivanje. Neka ti bude zabavno! Vježbanje i treba biti zabavno. Ako te ne zabavlja, onda to znači da nije za tebe. 

 

Pazi na držanje

Osim što ćeš izgledati samopouzdanije i sofisticiranije, dobro držanje razlog je i boljeg tonusa mišića, uključujući i onih trbušnih! Pravilnim držanjem stimuliramo mišiće, a rezultat je neizbježan. 

FITNESS 3 vježbe za trbušnjake koje možeš raditi i u krevetu

Stavi hranu na prvo mjesto

Ako se fokusiraš na zdravu hranu te pravilan unos voća i povrća - bolja figura ti je zagarantirana. Naravno, postoje i određene namirnice koje ti u tome mogu pomoći, jer izgrađuju mišiće i tope masne naslage. Ona nesnosna nadutost koja te muči svakako je jedan od razloga zašto ne vidiš svoje trbušnjake. Namirnice koje potiču probavu i smanjuju nadutost poput primjerice čaja od peperminta, banana, kefira, đumbira i kivija u tome će ti jako pomoći. S druge strane, kelj, kvinoja, posni sir i avokado potiču cirkulaciju u mišićima zbog čega oni efikasnije rade. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr