Kad se najpopularniji ljetni koktel pretvori u toplo zimsko piće, dobijemo vrući Hot Aperol. Evo recepta!
- Kako je zima sve oštrija, razmišljamo o tome kako se zagrijati, a ima li bolje od finih, toplih, aromatičnih napitaka?
- U hladnim večerima će naše naše ruke, ali i dušu zagrijati kuhano vino, kuhani džin tonik, kuhana rakija...
- Ali na pomolu je i novi zimski vrući (u svakom smislu) koktel koji spaja ljeto i zimu, Hot Aperol
Koliko volimo zimu, toliko nam nedostaje i ljeto sa svojim toplim večerima, morem, plažom, roštiljanjem na terasi do kasno u noć s ekipom, ali i ukusnim koktelima s vremena na vrijeme. Srećom, popularni klasik, zvijezda toplog godišnjeg doba, koktel Aperol Spritz može se uživati i vruć. Već se pojavila i jesenska verzija Aperol Spritza, a sad stiže i zimska.
Naime, Hot Aperol spaja ljeto i zimu. Srećom, ne moraš biti iskusan barmen kako bi spravila Hot Aperol, koji po okusu zapravo može parirati kuhanom vinu. Evo kako ga spraviti…
Sastojci:
- 45 ml gorkastog likera od naranče tipa Aperol
- 150 ml bijelog vina
- 75 ml soka od jabuka
- 15 ml soka od marakuje ili manga
- limun ili naranča
Priprema:
Sve sastojke za Hot Aperol stavi u jednu posudu pa zagrij (nemoj dopustiti da zavrije!). I to je, zapravo to! Hot Aperol najbolji je kad se posluži s kriškom limuna ili naranče. Živjela!