Kad je nabolje početi peći kolače i kekse za Božić? Neke možeš pripremiti već sad!

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Doista dobro pitanje – jer neke kolačiće možeš spraviti čak šest tjedana ranije! 
  • I sama znaš koliko će biti posla i kolika je gužva oko blagdana 
  • Stoga ne treba čekati zadnji tren – s našim planom pečenja pronaći ćeš pravi trenutak za spravljanje ukusnih kolača, keksa i sl.

U mnogim kućanstvima božićne pripreme započinju pečenjem kolača. Pravilo glasi – s pečenjem treba početi netom prije Adventa. Za neke sorte kolačića je to već prekasno. 

Svježi kolačići variraju od vrste do vrste – neki moraju odstajati kako bi dobili punu aromu. Kada trebaš spraviti koje božićne kolačiće, otkrit ćeš u našem planu pečenja…

6 tjedana prije 

Priprema: božićni (ili božji) kruh, voćni kruh i kruh s orašastim plodovima

Najbolje je omotati ih aluminijskom folijom te ostaviti na hladnom mjestu da odstoje nekoliko tjedana. 

Life&style Za tebe smo odabrali najbolje nove božićne filmove - ti samo pripremi dekicu, grickalice i topli napitak!

4-6 tjedana prije

Priprema: medenjaci

Što duže stoje, toliko su ukusniji. 

4 tjedna prije

Priprema: keksići i kolačići od prhkog tijesta

Najbolji su svježi, ali zatvoreni u posudi mogu stajati do četiri tjedna. 

3 tjedna prije 

Priprema: baiser, makroni, zvjezdice s cimetom 

Nakon četiri dana su najukusniji, ali mogu stajati do tri tjedna. 

2 tjedna prije 

Priprema: vanilin kiflice i božićni muffini 

Sortirani i posloženi u zatvorene posude mogu još uvijek biti vrlo aromatični i nakon dva tjedna. 

Life&style Predobro! Ove godine možeš imati supercool božićno drvce napravljeno od boca vina!

Tjedan dana prije 

Priprema: praline, konfekt, biskviti od prhkog tijesta, božićni kruh sa sirom 

Omotaj ih aluminijskom folijom te stavi na hladno mjesto – nekoliko dana mogu biti ukusni. 

6 sati prije

Priprema: spravljanje krema i nadjevanje torti

Do posluživanja ih drži na hladnom mjestu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr