Kad bi božićni blagdani imali okus, bili bi kao ovaj tiramisu s jabukama

Pexels/Akshata Bablad Tiramisu s jabukama
Vidi originalni članak
  • S dolaskom zime i blagdana sve više razmišljamo što ćemo za Božić poslužiti kao slatki desert za cijelu družinu, a polako već i guštamo u finim, mirisnim, aromatičnim slasticama
  • Jednom kad iskušamo tiramisu s jabukama, ovog recepta se nikada nećemo zasititi
  • Recept za tiramisu s jabukama donosi sve što želimo od slastice: kremasta je, hrskava i puna okusa koji se idealno spajaju, a za pripremu ne trebaju nam jaja

Kako zamisliti idealan blagdanski kolač? Cimet, fina krema, špekulas keksi, jabuke… Baš sve to ima ovaj tiramisu s jabukama koji će zasigurno oduševiti cijelu obitelj (i goste), jer na božićni način reinterpretira popularnu slojevitu slasticu. Piškote i kakao prah koje poznajemo (i volimo) iz tiramisua sada su popraćeni ukusnim jabukama – i kremom bez jaja. Neodoljivo! 

Sastojci za tiramisu s jabukama

• 4 jabuke
• 1 žlica maslaca
• 3 žlice šećera
• 50 ml soka od jabuke
• 100 g grožđica
• cimet, po ukusu
• kakao u prahu
• špekulas keksi za posipavanje, po želji  

Za kremu:

• 250 g mascarpone sira
• 150 g jogurta
• 2 žlice meda
• 200 ml vrhnja za šlag
• 200 g piškota

Life&style Nutella martini - ovaj koktel će obožavati svi koji vole slatkasta pića - i Nutellu

Tiramisu s jabukama - priprema:

1. Oguli sve jabuke, očisti te nareži na kockice. Zagrij maslac u manjoj posudi i dodaj komadiće jabuke. Pospi šećerom pa umiješaj grožđice. Sve dobro izmiješaj i deglaziraj sokom od jabuke. Poklopi te pirjaj 10-15 minuta dok ne nastane gusta, zrnasta konzistencija. Povremeno promiješaj dok se pirja. Nakon toga makni lonac s vatre i pusti da se kompot ohladi.

2. Istuci vrhnje u čvrsti šlag. Napravi sloj kreme od mascarponea, jogurta i meda. Pjenjačom sve izmiješaj dok ne postane glatko pa pažljivo umiješaj šlag.

3. Sada je vrijeme za slaganje u slojeve: prvo stavi piškote u posudu za pečenje, prekrij ih polovicom kompota od jabuka i na vrh također stavi pola kreme. Sve ponovi, dakle, opet biskvit, zatim kompot pa završi kremom. Stavi u hladnjak preko noći da se sve dobro prožme.

4. Prije posluživanja pospi mrvicama špekulas keksa i/ili kakao prahom, ovisno o želji. 

Savjet: ovaj kolač možeš poslužiti i u čašama, izgledat će efektno! 

Life&style Palačinke à la cimet rolice? Jednostavnije su za pripremiti, a nitko im ne može odoljeti

Posjeti Miss7.24sata.hr