Jolie Petite ima novu slasticu: Ove kremšnite su najelegantnije ikad, a doslovno se tope u ustima

Instagram @joliepetitepatisserie
Vidi originalni članak
  • Na Instagram profilu Jolie Petit slastičarnice primijetili smo novu slasticu koja je u trenu ukrala našu pažnju
  • Jedna od omiljenih nam slastičarnica po prvi je put predstavila svoju verziju legendarne kremšnite
  • Za razliku or tradicionalnog oblika kocke, one iz Jolie Petita su puno elegantnije, a i sastojci zvuče božanstveno

S posljednjim danima ovosezonskog karnevala, većina naših omiljenih slastičarnica pozdravila se s krafnama koje su nudili s najraznovrsnijim punjenjima, no koliko god nam ova vijest teško pala i koliko god bismo voljeli imati priliku okusiti ih češće od tih nekoliko tjedana u siječnju i veljači, moramo priznati da ju je puno lakše preboljeti uz neke nove slastice na obzoru.

Life&style Kolači slastičarnice Dolcinotti oduzimaju dah, no ne tako kao plemenita priča zbog koje je otvorena

Silno nas je razveselila vijest da jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu kada su slastice u pitanju od sada po prvi puta u ponudi ima kremšnite. Kremšnita je kao slastica poznata u kuhinji brojnih zemalja Srednje i Jugoistočne Europe i gotovo je posvuda pod istim ili sličnim imenom poznata kao kolač od lisnatog tijesta s kremom od tučenih jaja. Uz najpoznatiju samoborsku, u našim je krajevima poznata i zagrebačka, u Sloveniji za najbolju slovi bledska, a u Poljskoj ćemo u istoj slastici uživati ako naručimo Napoleonku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jolie Petite Patisserie (@joliepetitepatisserie)

Za razliku od kremšnita koje tradicionalno stižu u obliku velike kocke, Jolie Petite kremšnite stižu u puno elegantnijem izduženom obliku poput standardnog Eclaira ili omiljene nam Tonke, a i sastojci su, kao i uvijek kada je ova slastičarnica u pitanju, uistinu impresivni. 

Osim eclaira koji je baza, napravljena je od kreme od vanilije, chantillyja i karameliziranih kora za savijače, što, vjerujemo da će se mnogi složiti, zvuči jednako božanstveno kao što i izgleda na slikama. Jolie Petite interpretaciju legendarne slastice potpisuje Blagica Rupčić, a nama ne preostaje ništa drugo no uputiti se na dobro poznatu adresu u Ulici Tina Ujevića i još jednom razmaziti nepce.

Life&style Najslađa manifestacija u Zagrebu: Dani čokolade i kave pravi su mali raj za sve koji vole slatko

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr