Jednostavnim i preslasnim tiramisuom od banana i kokosa oduševit ćeš svoje goste
- Voliš tiramisu? Želiš spraviti talijanski klasik na malo drugačiji način?
- Ovaj kremasti tiramisu ujedinjuje bananu i kokos u rajski desert
- Jednostavno se spravlja i nema bezbroj sastojaka – pogledaj recept za kolač koji ćeš sigurno češće spravljati
Tražiš recept s malo sastojaka, koji se brzo spravlja i još ima okus po ljetu? Onda bi svakako trebala isprobati ovu varijantu tiramisua. Naime desert s kavom svima je poznat, ali ovaj talijanski klasik priprema se sada malo drugačije, odnosno sa slatkom bananom i kokosovim mlijekom. Oboje daje desertu egzotičnu i uzbudljivu notu. Naš savjet: pokušaj tiramisu poslužiti – umjesto s lima – slojevito u malim desertnim šalicama. Što je još veliki plus kod ovog recepta? Ne moraš uključivati pećnicu!
Sastojci
• 4 banane
• 500 g mascarpone sira
• 1 prstohvat soli
• 80 g šećera u prahu
• 3 jaja
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 2 pakiranja piškota
• ¼ l kokosovog mlijeka
• ¼ l kokosovog likera
Priprema
1. Pjenasto pomiješaj jaja, šećer, sol i vanilin šećer, a zatim umiješaj mascarpone žlicu po žlicu.
2. Pomiješaj mlijeko i liker od kokosa te dobro natopi u tome piškote. Naizmjenično ih poslaži na lim ili desertne čaše s kremom te oguljenim i na ploške narezanim bananama.
3. Završni sloj neka bude krema. Tiramisu ostavi preko noći u hladnjaku. Pospi s kakaom u prahu te posluži.