Toffifee zvjezdice nisu tipični božićni kolačić, ali su sladak zalogaj čiji okus nam je poznat
- Koliko imaš vremena za pripremu božićnih kolača? Malo? Pa Toffifee zvjezdice itekako štede vrijeme
- Jednostavno su za pripremu, a dokaz tome je ponajprije to što me moraš mijesiti tijesto - odlično ispadnu i ako su od kupovnog lisnatog tijesta
- Priprema: pola sata. Užitak: puno duži. Evo recepta za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta
Koliko god nas vesele svi ti kolačići koje ćemo kušati (hm, pristojno smo se izrazili, bilo bi dobro da stanemo samo na kušanju...), toliko smo pomalo i opterećeni očekivanjem da ih ispečemo. A posla preko glave ionako... Pa kupuj poklone, pa se druži na adventu, pa kuhaj bakalar... No ako baš ne možeš zamisliti da stol nije "dekoriran" i hand made raznovrsnim slasticama Toffifee zvjezdice su ukusno rjećenje čija priprema nije komplicirana.
Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta će oduševiti ukućane i goste okusom, a svakoga tko ih priprema i jednostavnošću postupka. I nevješta domaćica ih može napraviti za manje od pola sata.
Toffifee, legendarni slatkiš predstavljen prije više od pola stoljeća u Njemačkoj, osvojio je svijet svojom jedinstvenom kombinacijom okusa. Hrskavi lješnjak, nježno obavijen karamelom, preliven bogatom mliječnom čokoladom i završen kapljicom kreme od nugata, stvorio je savršeni spoj kojem je malo tko mogao reći 'ne', a iako su Toffifee već dugo među omiljenim nam slatkišima, u ulozi glavnih zvijezda ovog recepta uspjele su nas iznova oduševiti. Osim što su estetski privlačne, idealne su za blagdanska druženja ili kao last minute desert za nenajavljene goste.
Tofifee zvjezdice - recept
Sastojci:
- Tofiffee karamle
- lisnato tijesto
- 1 jaje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g tamne čokolade
- drobljeni lješnjaci
Priprema:
- Razvaljaj kupovno lisnato tijesto u pravokutnik te na jednu polovicu poslagažiToffifee, a zatim preklopi tijesto drugom polovicom.
- Nakon toga, kalupom u obliku zvjezdice režemo tijesto oko svake Toffifee te sa svih strana vilicom utiskujemo tijesto kako bi se oba sloja čvrsto povezala
- Premažemo zvjezdice jajem i stavimo ih peći 15-ak minuta u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Dok se zvjezdice peku, nasjeckamo lješnjake, a tamnu i mliječnu čokoladu zajedno rastopimo na pari.
- Kada se zvjezdice ispeku i malo ohlade, prošaramo ih topljenom čokoladom i pospemo drobljenim lješnjacima.