Jednostavno i jako ukusno - torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Dane u izolaciji možemo iskoristiti za stvari za koje inače nemamo previše vremena, a jedna od njih je i kuhanje
  • Većina nas je već vjerojatno pronašla recepte koje jedva čeka pripremiti, a tu su svoje mjesto dobili i deserti
  • Jedan od njih je torta od palačinki, jednostavan desert koji gotovo svatko od nas voli, a za koji nije potrebno puno sastojaka ni vremena

Puno puta nas je ulovila želja za slatkim, a u kući nismo imali ništa što bi zadovoljilo našu želju. U takvim situacijama uvijek su u pomoć uskakale palačinke. Jednostavan, brz i veoma ukusan desert koji svatko gotovo svatko zna i može napraviti. Za njega nije potrebno ni mnogo namirnica ni mnogo vremena, a u njemu uživaju svi. 

Miss kuha Mljac! Jedan tajni sastojak će tvojim palačinkama dati nevjerojatan okus

Upravo zato ti donosimo jedan recept koji uključuje palačinke te im daje jednu posve novu notu - riječ je o torti od palačinki. Ona može poslužiti kao odličan desert u ovim danima kada boravimo u izolaciji pa čak i kao rođendanska torta onima koji će s proslavom pričekati neko vrijeme. 

Za početak ispeci palačinke kako ih i inače radiš. Jaja, brašno, mlijeko, malo mineralne vode, malo soli te malo vanilin šećera. Smjesu možeš raditi 'odokativnom' metodom, a ona ne smije biti ni pregusta, ni prerijetka. Nakon što smjesa odstoji par minuta, na tavi zagrij ulje te ispeci palačinke. 

Super recept Brzi recept za vikend: palačinke od samo dva sastojka su superukusne i tako jednostavne

Vrijeme je za smjesu, a nju zaista možeš raditi po želji pa je tako i recepata zaista mnogo. Mi smo izdvojili nama najdražu po receptu 'golog kuhara' Jamie Olivera. 

Za čokoladno punjenje potrebno ti je:

  • 200 grama čokolade
  • 100 grama maslaca
  • 250 militara vrhnja za šlag
  • 200 grama pečenih i očišćenih lješnjaka

Priprema:

Prvo je potrebno u zdjeli rastopiti maslac i čokoladu, a zatim dodati vrhnje za šlag. Kada dobiješ ujednačenu smjesu, možeš ju maknuti s vatre. Između svake palačinke stavi sloj čokoladnog punjenja, a po želji možeš dodati komadiće lješnjaka te tako nastavi dok ne potrošiš sve palačinke. Neka te ne brine što će punjenje curiti sa strane jer ćeš preko zadnje palačinke preliti ostatak smjese ili možeš dodatno rastopiti čokoladu s maslacem  te dobiti dodatan preljev. Nakon što si prelila palačinke, na čokoladu možeš naslagati lješnjake ili voće po izboru. 

Također, smjesu možeš prilagoditi svom ukusu pa se slobodno poigraj sa sastojcima. Vjerujemo kako će te ovaj desert oduševiti i vrlo brzo postati jedan od omiljenih. Dobar tek!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr