Jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, Aperol Spritz, dobio je svoju jesensku varijantu
- Narančast i gorko-sladak Aperol Spritz omiljen je koktel u vrućim danima, već nekoliko ljeta
- Kako nam u hladnijim danima prijaju drukčiji okusi, narančasti Aperol Spritz dobio je jesensku verziju zahvaljujući jednom izmijenjenom sastojku
- Pa je tako trend za jesen takozvani 'Aperfall Spritz', složenica nastala na društvenim mrežama od Aper + fall (jesen)
S početkom jeseni povećava se izbor drukčijih finih pića, koja griju, uključujući pumkin spice, chai i matchu, a pred vratima je i sezona kuhanog vina, punča itd. Ali žeđ ne zahtijeva uvijek nešto toplo sa šlagom, ponekad to može biti stari dobri aperitiv koji nas je ljeti tako uspješno rashlađivao – Aperol Spritz. Ali, ovaj put s osvježavajućim jesenskim okusom.
Na jesenskim terasama, nadamo se i kod nas, mogao bi se posluživati Aperfall Spritz, jesenska verzija koktela, koja će hladnije godišnje doba učiniti podnošljivijim. A ako i neće, pripraviti ga možeš i sama kod kuće. Spravlja se vrlo jednostavno, a glavni je „trik“ da se umjesto mineralne vode dodaje cider od jabuke te „zimski začini“, poput cimeta i klinčića.
Ako želiš eksperimentirati ili ne voliš cider, umjesto njega može se upotrijebiti sok od brusnice, sok ili cider od kruške.
Ovisno o tvom ukusu, uz štapić cimeta i klinčić može se dodati ružmarin, menta, komadić kruške ili sušena kriška naranče - kreativnost nema granica. Jako je dobra fora i pripremljeni led sa začinima (kao što možeš vidjeti na Instagram profilu koji dijelimo): kockice jabuke, štapić cimeta i zvjezdasti anis stavi u posudu za led. Ulij vodu i stavi da zamrzne preko noći.