Jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, Aperol Spritz, dobio je svoju jesensku varijantu

Unsplash+ / Getty Images
Vidi originalni članak
  • Narančast i gorko-sladak Aperol Spritz omiljen je koktel u vrućim danima, već nekoliko ljeta
  • Kako nam u hladnijim danima prijaju drukčiji okusi, narančasti Aperol Spritz dobio je jesensku verziju zahvaljujući jednom izmijenjenom sastojku
  • Pa je tako trend za jesen takozvani 'Aperfall Spritz', složenica nastala na društvenim mrežama od Aper + fall (jesen) 

S početkom jeseni povećava se izbor drukčijih finih pića, koja griju, uključujući pumkin spice, chai i matchu, a pred vratima je i sezona kuhanog vina, punča itd. Ali žeđ ne zahtijeva uvijek nešto toplo sa šlagom, ponekad to može biti stari dobri aperitiv koji nas je ljeti tako uspješno rashlađivao – Aperol Spritz. Ali, ovaj put s osvježavajućim jesenskim okusom.

Na jesenskim terasama, nadamo se i kod nas, mogao bi se posluživati Aperfall Spritz, jesenska verzija koktela, koja će hladnije godišnje doba učiniti podnošljivijim. A ako i neće, pripraviti ga možeš i sama kod kuće. Spravlja se vrlo jednostavno, a glavni je „trik“ da se umjesto mineralne vode dodaje cider od jabuke te „zimski začini“, poput cimeta i klinčića. 

Ako želiš eksperimentirati ili ne voliš cider, umjesto njega može se upotrijebiti sok od brusnice, sok ili cider od kruške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

Beauty Ako ti je džin tonik omiljeno piće, ova 3 parfema s džin tonik notama ćeš obožavati

Ovisno o tvom ukusu, uz štapić cimeta i klinčić može se dodati ružmarin, menta, komadić kruške ili sušena kriška naranče - kreativnost nema granica. Jako je dobra fora i pripremljeni led sa začinima (kao što možeš vidjeti na Instagram profilu koji dijelimo): kockice jabuke, štapić cimeta i zvjezdasti anis stavi u posudu za led. Ulij vodu i stavi da zamrzne preko noći. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poets House (@poets_house_ely)

Life&style Greyhound koktel s džinom idealno je osvježavajuće piće za kasno ljeto

Posjeti Miss7.24sata.hr