Jamie Oliver tiramisu: Ubacio je čokoladu, vino i naranče, a tiramisu je gotov za 30 minuta!

jamieoliver.com Foto: jamieoliver.com
Vidi originalni članak
  • Ako tražiš recept za slasticu koju ćeš brzo i lako napraviti, a impresionirat će goste, ovaj tiramisu je savršen
  • Pripremljen za manje od 30 minuta, razvija svoj puni okus u hladnjaku dok se ti opuštaš i pripremaš za večeru
  • Ovaj tiramisu je slastica koja se spravlja bez stresa i uistinu je ukusan 

Očekuješ goste? Nema problema! S ovim receptom za tiramisu Jamiea Olivera bez napora ćeš impresionirati svoje goste. Usput, ovaj talijanski desert je Jamiev omiljeni. Za razliku od Venecijanaca, koji se u svojim desertima u potpunosti fokusiraju na kavu, vrhnje i biskvit, čokolada je apsolutna obaveza za britanskog chefa. Kava i čokolada su najbolji prijatelji, više puta naglašava kuhar. I moramo priznati, potpuno se slažemo. 

Također neobično: Jamie Oliver u svom tiramisuu koristi tučene bjelanjke, što, premda nije tradicionalno, čini tiramisu prekrasno laganim, a mascarpone toliko kremastim da dobiva puno na bogatstvu. To će zajamčeno impresionirati tvoje goste. 

Recept za vrhunski tiramisu Jamieja Olivera

Sastojci za 12 porcija:

• 250 g tamne čokolade

• 50 g maslaca, narezanog na kockice

• 2 prstohvata morske soli

• 175 g piškota

• 400 ml vruće, zaslađene kave

• Vin Santo ili neko drugo slatko desertno vino

• 4 jaja

• 100 g šećera u prahu

• 750 g mascarpone sira

• 2 organske naranče

• nekoliko svježih zrna kave, fino mljevenih

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Life&style Prema Jamieju Oliveru, ovo je najbolji recept za pečeni krumpir na svijetu

Priprema:

1. Stavi staklenu zdjelu iznad lonca s lagano kipućom vodom (pazi da voda ne dodiruje dno zdjele). U zdjelu stavi 200 grama čokolade. Dodaj narezani maslac i prstohvat soli te topi oko pet minuta, povremeno miješajući.

2. U veliku, duboku posudu stavi piškote. Pažljivo prelij vrućom, zaslađenom kavom. Dodaj nekoliko kapi vina u rastopljenu čokoladu, dobro promiješaj i ravnomjerno rasporedi po piškotama. Zagladi špatulom i ostavi da se ohladi.

3. Odvoji bjelanca od žumanaca, stavi bjelanca u jednu zdjelu, a žumanca u drugu. Dodaj šećer i još jednu kap vina, po želji, žumancima. Miksaj mikserom ili ručno oko pet minuta, dok se šećer ne otopi, a žumanca ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješaj mascarpone i naribanu koru od jedne naranče.

4. Miksaj bjelanca s prstohvatom soli dok ne dobiješ čvrste vrhove. Zatim lagano umiješaj snijeg u smjesu žumanaca i mascarponea koristeći veliku metalnu žlicu.

5. Kremastu smjesu rasporedi po sloju čokolade i zagladi površinu. Zrna kave zdrobi i pospi ih po vrhu. Preostalu čokoladu naribaj po vrhu. Preko toga naribaj koru od preostale naranče. Tiramisu stavi u hladnjak na najmanje jedan do dva sata.

Life&style Recept Jaime Olivera za focacciu jedan je od najtraženijih. Bonus: Jamie ju radi s 3 različita okusa

Posjeti Miss7.24sata.hr