Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom: Savršen desert za umirivanje siječanjskog bluesa
- Starinsko jelo koje vole sve generacije definitivno su jabuke u šlafroku, koje su posebno ukusne uz dodatak cimeta i ruma
- Poslužiti ih možeš i uz umak od vanilije, a možeš se i poigrati kreativnim rješenjima na tanjuru
- missGASTRO ima jednostavan recept, a mirisi i okusi ove slastica opčinit će sve koji se nađu u blizini
Pohane jabuke posipane cimetom i šećerom u prahu s dodatkom ruma jednostavno su neodoljive. A sad, šlafruk ili šlafrok, to treba pitati naše bake. Neka ovog puta ipak bude ovo prvo... Za one koji ne znaju šlafrok je - kućni ogrtač!
A obzirom da je sredina siječnja, za koju kažu da je najdepresivnije razdoblje u godini, slobodno možeš dodati koju žlicu ruma više.
Jabuke u šlafroku
Sastojci:
- 4 jabuke
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 3 žlice ruma
- 1/2 žličice praška za pecivo
- sol
- 2 jaja
- 1,5 dl ulja
- 1 dl piva
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žličica cimeta u prahu
Priprema
- Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu te narezati na ploške debljine oko 1 cm. Posipaj jabuke malom cimetom i šećerom te poprskaj rumom. Pusti da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
- Izmiješaj brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevaj pivo. Istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodaj ga tijestu.
- Ploške jabuka umoči jednu po jednu u tijesto i pržit u vrućem dubokom ulju sa svake strane po dvije-tri minute.
- Ocijedi ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipaj šećerom i cimetom.