Izvana hrskav, iznutra mekan... S ovim švedskim trikom ispeći ćeš savršeni krumpir

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ovaj trik doista je genijalan!
  • S ovim švedskim načinom spravljanja će krumpir biti fino hrskav i mekan
  • I to nije sve – možeš mu dodati nadjev ili preljev po želji – te uživati u svakom zalogaju!

Krumpir vole svi i možemo ga jesti gotovo uvijek! Svejedno je li kuhan, pire, u obliku pečenih ploški ili pomfrita – krumpir je vrlo ukusan – kao prilog, ali i glavno jelo! Izuzetno nam je ukusan kad je iznutra mekan i sočan, a izvana lagano hrskav. A upravo tako će ti ispasti ako ga spravljaš na švedski način.

 

Kod te metode se krumpir više puta zareže s gornje strane tako da nastanu „odjeljci“. Taj način spravljanja krumpira izmislio je Leif Ellison 1953. godine. Ellison je radio kao šef kuhinje u hotelu Hasselbacken u Stockholmu - zbog toga je taj krumpir s „odjeljcima“ poznat također kao i „Hasellback-krumpir“.

 

Life&style Pronašli smo recepte za četiri jela koja će te - znanstveno je dokazano - učiniti sretnom

 

Kako ćeš nadjenuti krumpir – to prepuštamo tebi. Mi volimo rustikalnu varijantu s malo maslaca i grubom morskom soli te finu alternativu s parmezanom, svježim začinskim biljem i malo kiselog vrhnja.

 

 

Life&style Mama otkrila recept za najsočnije pečeno pile ikad - tajna je u dodatku koji košta 10 kuna!

Posjeti Miss7.24sata.hr