Izvana hrskav, iznutra mekan... S ovim švedskim trikom ispeći ćeš savršeni krumpir
- Ovaj trik doista je genijalan!
- S ovim švedskim načinom spravljanja će krumpir biti fino hrskav i mekan
- I to nije sve – možeš mu dodati nadjev ili preljev po želji – te uživati u svakom zalogaju!
Krumpir vole svi i možemo ga jesti gotovo uvijek! Svejedno je li kuhan, pire, u obliku pečenih ploški ili pomfrita – krumpir je vrlo ukusan – kao prilog, ali i glavno jelo! Izuzetno nam je ukusan kad je iznutra mekan i sočan, a izvana lagano hrskav. A upravo tako će ti ispasti ako ga spravljaš na švedski način.
Kod te metode se krumpir više puta zareže s gornje strane tako da nastanu „odjeljci“. Taj način spravljanja krumpira izmislio je Leif Ellison 1953. godine. Ellison je radio kao šef kuhinje u hotelu Hasselbacken u Stockholmu - zbog toga je taj krumpir s „odjeljcima“ poznat također kao i „Hasellback-krumpir“.
Kako ćeš nadjenuti krumpir – to prepuštamo tebi. Mi volimo rustikalnu varijantu s malo maslaca i grubom morskom soli te finu alternativu s parmezanom, svježim začinskim biljem i malo kiselog vrhnja.