Izašao je trailer za film s Mattom Damonom i Benom Affleckom o nastanku legendarnih tenisica Air Jordan

Amazon Studios
Vidi originalni članak
  • Prvi je ovo filmski projekt producentske kuće Bena Afflecka i Matta Damona, 'Artists Equity', u suradnji s Amazon Studios, a sad možemo vidjeti prve snimke iz filma
  • Ben Affleck režira film te glumi suosnivača Nikea Phila Knighta u priči oko Nikeovih dugotrajnih pokušaja da potpiše ugovor s Michaelom Jordanom sredinom 80-ih
  • Film će se u svjetskim kinima pojaviti 5. travnja, prije nego što dođe na Amazonovu streming platformu Prime Video

Izašao je trailer za dugoočekivani film 'Air' - o nastanku legendarnih tenisica Air Jordan i partnerstvu između Nikea i Michaela Jordana. Prvi je to projekt producentske kuće Bena Afflecka i Matta Damona, 'Artists Equity', u suradnji s Amazon Studios, Skydance Sports i Mandalay Pictures. Slavni dvojac će, naravno, nositi i glavne uloge u ovom potencijalnom hitu. Film će se u svjetskim kinima pojaviti 5. travnja, prije nego što dođe na Amazonovu streming platformu Prime Video.

Film 'Air' se oslanja na poznate knjige iste tematike, 'Sole Influence' i 'Shoe Dog' , koje pričaju priču o čovjeku po imenu Sonny Vaccaro. Matt Damon glumi Sonnyja Vaccara, direktora marketinga Nikea koji je potpisao ugovor s Michaelom Jordanom, što je dovelo do razvoja legendarnih tenisica. Affleck režira film te glumi suosnivača Nikea Phila Knighta u priči oko Nikeovih dugotrajnih pokušaja da potpiše ugovor s Jordanom sredinom 80-ih.

Dugo vremena se taj partnerski ugovor činio nemogućim, ali se na kraju dogodio i postao najznačajnija veza između sportaša i neke kompanije u povijesti. Taj je dogovor pokrenuo globalnu industriju modernih tenisica vrijednu više milijardi dolara. Sonnyjeva neumorna potjera za Jordanovim potpisom vodi ga do Jordanovih roditelja, a posebno do njegove moćne, dinamične majke, kao i do bivših trenera, savjetnika, prijatelja i mnogih drugih ljudi bliskih Michaelu.

U samom filmu Jordan je ogromna mitska figura koja je sveprisutna u filmu, ali se ne pojavljuje pred kamerom, dok Sonny pokušava doprijeti do njega pristupanjem onima koji su mu bliski.

Life&style Novi film Bena Afflecka i Matta Damona oduševit će sve ljubitelje knjige 'Shoe Dog', evo kad ga gledamo

Inače, Ben Affleck i Matt Damon prijatelji su od ranog djetinjstva. Affleck je prvi put upoznao Damona ranih 1980-ih kada su imali osam, odnosno 10 godina. Živjeli su dva bloka udaljeni jedan od drugoga u Cambridgeu, Massachusetts, voljeli su bejzbol i glumu, a zatim su pohađali srednju školu Cambridge Rindge i Latin. Zajedno su glumili u više filmova, a dobili su i Oscara za film 'Dobri Will Hunting', za kojeg su napisali scenarij te su zajedno glumili.   

Posjeti Miss7.24sata.hr