Istraživanje pokazuje zašto se žene bolje osjećaju ako našminkane odu na posao

Jorge Fernandez/Unsplash
Vidi originalni članak
  • Većina žena ne osjeća se dobro bez šminke na licu
  • Tvrtka "Foreo" provela je istraživanje koje pokazuje kako se većina žena šminka svaki dan za posao
  •  Žene svoje poslovne uspjehe grade na posvećenosti i samopouzdanju, a polazna točka na ovom putu je upravo briga o sebi, ljepoti i njezi kože

Neke žene smatraju kako je šminkanje i općenito briga oko izgleda nekad pretjerana, ali izgleda, postoje razlozi zbog čega se zapravo šminkamo. Osim što si mnoge žene izgledaju puno ljepše sa šminkom nego bez nje, bolje se i osjećaju kad su našminkane, pokazuje istraživanje tvtke Foreo. Šminka nam, izgleda, daje dozu samopouzdanja. 

Svijet slavnih Eva Mendes ima vrlo čudan make up, ali i dobro objašnjenje za njega

Istraživanje "Foreo" tvrtke pokazuje

Skoro 62 posto žena u istočnom dijelu Europe na poslu se osjeća samouvjerenije dok je našminkana, rezultati su dobiveni istraživanjem koje je proveo brend za ljepotu "Foreo". Vrlo sličan rezultat zabilježen je i na globalnom nivou, gdje od skoro 6.500 ispitanica, 71 posto njih, daje isti odgovor - našminkano lice pozitivno utječe na samopouzdanje tijekom radnog vremena.

 

Danas sve više vremena posvećujemo svojoj karijeri i trudimo se kako bi nizali što više poslovnih uspjeha, bili što bolji u onome što radimo i odlazili na posao i sa posla s osmijehom na licu, pitanje podizanja samopouzdanja sa ciljem postizanja što boljih rezultata postalo je važno u svim segmentima poslovanja i različitim industrijama. 

Istraživanje je također otkrilo da najveći broj ispitanica u Istočnoj Europi, oko 28 posto, samo jedan do dva dana u tjednu na posao ide bez šminke, a nešto manje ( oko 26 posto) svakog dana na posao ide sa šminkom na licu. 

BEAUTY Iva Šarić oduševila make upom, evo kako ga možeš iskopirati

 

Posjeti Miss7.24sata.hr