Isprobaj recept za ovu preslatku deliciju u svakom pogledu – kolač 'dalmatiner' je novi hit
- Ovaj rafinirani kolač s „mrljama“ podsjeća bojama na psa dalmatinera
- Optički je pun pogodak, ali okusom će također zadovoljiti i najprofinjenija nepca
- Donosimo ti recept za dalmatiner kolač
Želiš isprobati nešto novo? Onda imamo savršen recept za tebe! ovaj cool i profinjeni kolač izgleda sjajno sa svojim mrljama, a i vrlo je ukusan. Dakle, ova slastica definitivno je vrijedna pokušaja.
Sastojci
Za svijetlo tijesto:
• 4 jaja
• 300 g brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 200 g šećera
• 2 žličice mlijeka
• 250 g maslaca
Za tamno tijesto:
• 1 žlica vode, kipuće
• 1 žlica kakaa u prahu
Ukrašavanje:
• 250 g šećera u prahu
• 3 žlice vode
• malo čokolade za kuhanje
Priprema
1. Pomiješaj sve sastojke za svijetlo tijesto te ¾ smjese stavi u namašćeni i pobrašnjeni okrugli kalup.
2. Sastojke za tamno tijesto pomiješaj u gustu smjesu te pomiješaj s preostalom ¼ svijetlog tijesta. Potom tu smjesu stavi u slastičarsku vrećicu te napravi „mrlje“ različitih veličina po svijetlom tijestu u kalupu.
3. Peci kolač 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
4. Za glazuru pomiješaj vodu i šećer u prahu da nastane gusta smjesa. Potom premaži time ohlađeni kolač.
5. Rastopi čokoladu te napravi točkice po glazuri.