Iskoristi produženi vikend: Dolina Jelena u blizini Plitvičkih jezera savršena je za jednodnevni izlet

Instagram @lucija__curic Foto: Instagram @lucija__curic
Vidi originalni članak
  • Kada razmišljamo o bijegu od gradske vreve i stresne svakodnevice, teško da postoji bolja ideja od netaknute prirode u kombinaciji s prijateljski nastrojenim životinjama
  • U blizini Plitvičkih jezera prostire se Ranch Dolina Jelena gdje živi stotinjak ovih plemenitih i gracioznih životinja, dovoljno pitomih da posjetiteljima dopuštaju ne samo da im se približe, nego i da se s njima maze, fotografiraju i jedu im iz ruke
  • Posjeta Dolini Jelena zamišljena je kao obilazak koji traje sat i pol, a tijekom kojih nam se pruža prilika da naučimo više o ponašanju i životu jelena i prošećemo stazama koje vijugaju kroz dolinu i okolne šume, okruženima prekrasnim vidicima

Dok polagano odbrojavamo minute do još jednog produženog vikenda, vrijeme između ostaloga kratimo i istraživanjem ideja kamo otputovati na izlet i koje nove prirodne ljepote koje Hrvatska nudi upoznati iduće. Kada razmišljamo o bijegu od gradske vreve i stresne svakodnevice, teško da postoji bolja ideja od netaknute prirode u kombinaciji s prijateljski nastrojenim životinjama, a jednu takvu pronašali smo u jednom od najljepših krajeva Lijepe naše.

Slovenski Podčetrtek, od Zagreba udaljen tek nešto malo više od sat vremena vožnje, već godinama privlači tisuće posjetitelja koji dolaze uživati u ukusnim zalogajima, predivnoj prirodi i onom najvažnijem - druženju s jelenima, no malo je onih kojima je poznato da Jelenov greben nije jedini koji nam nudi ovakvo iskustvo.

Life&style Raj u nijansama smaragda: odlazak na izvor Kupe odlična je ideja za vikend izlet!

Na 15 hektara površine, na 12 kilometara od Plitvičkih jezera i na otprilike dva sata vožnje od Zagreba, u Drežnik Gradu, prostire se Ranch Dolina Jelena gdje živi stotinjak ovih plemenitih i gracioznih životinja, dovoljno pitomih da posjetiteljima dopuštaju ne samo da im se približe, nego i da se s njima maze, fotografiraju i jedu im iz ruke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MT (@marijaturkalj)

Obitelj Bićanić koja o njima brine kaže da su posebno pažljivi i srdačni prema djeci sa poteškoćama u razvoju te vjeruju da je razlog tome taj što, i ove plahe životinje, baš kao i mi ljudi, imaju neko šesto čulo i sposobnost da jednostavno instinktivno osjećaju neke stvari.

Posjeta Dolini Jelena zamišljena je kao obilazak koji traje sat i pol, a tijekom kojih nam se pruža prilika da naučimo više o ponašanju i životu jelena, prošećemo brojnim stazama koje vijugaju kroz dolinu i okolne šume, okruženima prekrasnim vidicima, te dakako, doživimo jedinstveno iskustvo hranjenja jelena iz ruke.

Life&style Jedan od najvećih podzemnih kanjona na svijetu nam je nadohvat ruke, šetnja njime je fascinantna

Na Ranchu se nalazi i nekoliko slavonskih crnih svinja i konja, a bez obzira dolazimo li sami, s obitelji ili prijateljima, ovdje ćemo se maksimalno opustiti i napuniti baterije uz gotovo pa terapeutske zvukove prirode, svjež zrak i predivne krajolike zahvaljujući kojima nastaju predivne i instagramične fotografije kao vječna uspomena i podsjetnik na jedan savršeni dan.

Zbog velikog broja zainteresiranih, obavezne su rezervacije željenog termina, obilasci počinju na puni sat, a na ulazu je potrebno biti desetak minuta ranije. Dolina Jelena otvorena je svakim danom osim ponedjeljka, a cijena ulaznice iznosi 15 eura za odrasle i djecu stariju od 15 godina, te 10 eura  za djecu od 8-14 godina starosti, dok djeca mlađa od 8 godina imaju besplatan ulaz.

Posjeti Miss7.24sata.hr