Imamo recept za savršeni rozi cheesecake! Gotov je za samo 20 minuta - i to bez pečenja
- Šumsko voće mu daje boju, a zajedno s ostalim sastojcima čini divan i osvježavajuć desert koji pomalo okusom podsjeća i na preukusne zvakače gume
- Ako si ljubiteljica cheesecakea, onda te sigurno uvijek iznova vesele nova otkrića i recepti kojima jednostavno ne možeš odoljeti
- S obzirom da je u pitanju kolač bez pečenja, ne preostaje ti ništa drugo nego da odvojiš 20-tak minuta vremena i baciš se u pripremu ovoga prefinog i neodoljivog deserta
Tajna savršene torte od sira je u dobrim omjerima sastojaka, što znači da dobar recept zlata vrijedi. Sigurni smo da sve ljubiteljice cheesecakea uvijek nestrpljivo iščekuju neki novi recept. Pogotovo jer je riječ o torti za koju nije potrebna pećnica.
Kako je sada ljeto - prevladavaju nježne boje, a ovaj cheesecake je lagano rozi, osim što će te privući svojim izgledom bio bi red da ga probaš i uživaš i u okusu. I zato ti mi donosimo recept zbog kojeg ćeš postati omiljena cheesecake majstorica u ekipi. Ako si već radila nešto slično, onda znaš da je vrlo jednostavno, samo prati korake!
Sastojci:
- 250 g usitnjenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 3 žlice mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 500 g svježeg sira
- 150 g šećera u prahu
- 300 g šumskog voća
- 1 vrećica vanili šećera
- 1 vrećica instant želatine
Priprema:
1. Promiješaj usitnjene kekse s otopljenim maslacem i mlijekom, te poravnaj u okruglom protvanu za torte. Vrhnje umuti mikserom, pa mu dodaj sir i šećer u prahu i sve skupa umuti.
2. U drugoj posudi sa štapnim mikserom usitni šumsko voće, dodaj mu vanilin šećer i nakon toga smjesu koju si prethodno napravila. Sve zajedno miješaj štapnim mikserom i postepeno dodaj želatinu.
3. Izlij na biskvit i ostavi u hladnjaku da prenoći.