Imamo recept za domaću verziju popularnih Crumbl Oreo cookiesa koji nastaju u tren oka, a nestaju još brže
- Malo tko nije čuo za božanstvene slastice koje Crumbl osmišljava, peče i prodaje u više od 800 svojih poslovnica
- Među desecima različitih okusa Oreo cookie je po mnogima najbolji, a mi smo iskopali recept uz koji popularne slastice i sami možemo jednostavno napraviti
- Osim što su jednostavni za izradu, svježi će ostati i do tjedan dana, iako smo poprilično sigurni da će nestati puno prije toga
- Pročitaj više: Čokoladni soufflé po receptu gastro dive Mary Berry prava je slatka eksplozija
Do naših krajeva možda još uvijek nije stigla niti jedna Crumbl poslovnica, ali zato jesu priče o božanstvenim kombinacijama okusa i slastica koje se tamo mogu pronaći. Otkako su otvorili svoju prvu trgovinu 2017., navodno još uvijek nitko nije uspio napraviti bolji chocolate chip cookie od onog njihovog, a taj slavni kolačić s kojim je sve i započelo samo je početak priče. Danas se u više od 800 poslovnica koje imaju u 49 zemalja može pronaći na desetke različitih okusa među kojima je Oreo cookie po mnogima najbolji, a mi smo iskopali recept uz koji popularne slastice i sami možemo jednostavno napraviti.
Osim što je u pitanju kombinacija čokolade i Orea koja je već sama po sebi božanstvena, ovi su cookiesi savršene mekane teksture, nisu nimalo komplicirani za izradu pa nastaju u trenu, a uz to ostaju savršeno svježi i do tjedan dana, iako smo poprilično sigurni da će nestati puno prije toga.
Sastojci
Za cookiese:
- slani maslac
- biljno ulje
- granulirani šećer
- jaja
- ekstrakt vanilije
- višenamjensko brašno
- crni kakao prah
- Oreo keksi
- prašak za pecivo
- Cream of tartar (Weinstein Backpulver odnosno vinski prašak za pecivo)
Za glazuru i preljev:
- maslac zagrijan na sobnu temperaturu
- šećer u prahu
- slatko vrhnje s 33% mliječne masti
- ekstrakt vanilije
- Oreo keksi
Priprema
1. Pećnicu zagrijemo na 350 stupnjeva i obložimo lim za pečenje papirom za pečenje.
2. Sitno nasjeckamo 2 šalice ili oko 16 komada Oreo keksa te ih ostavimo po strani.
3. U velikoj zdjeli miješamo maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodamo jaja i ekstrakt vanilije.
4. U zasebnoj zdjeli pomiješamo brašno, kakao u prahu, zdrobljene Oreo kekse, prašak za pecivo i vinski prašak za pecivo.
5. Dodamo polovicu izmiješanih suhih sastojaka prethodno izmiksanoj mokroj smjesi i sve dobro izmiksamo, a zatim dodamo i ostatak suhih sastojaka i miješamo dok se sve fino ne sjedini.
6. Silikonskom lopaticom zagrabimo 10 kuglica smjese otprilike jednake veličine i položimo ih na pripremljenu posudu za pečenje, a zatim ih spljoštimo čašom na malo više od cm debljine.
7. Kolačiće pečemo 10 minuta na 180 stupnjeva, a kada su gotovi, ostavimo ih da se potpuno ohlade prije glazure.
8. Dok se kolačići hlade, pripremamo glazuru miksajući maslac, šećer u prahu, vrhnje i vaniliju.
9. Vrećicom odrezanog vrha ili nastavkom za šlag nanosimo glazuru na ohlađene kolačiće i za kraj sve pospemo mrvljenim Oreo keksima, a zatim treniramo suzdržavanje od toga da ih sve pojedemo istog dana. Na sobnoj se temperaturi ovi cookiesi mogu držati 3 dana, dok će u hladnjaku ostati svježi i tjedan dana.