Ideja za fino jelo u toplim danima: ljetna tjestenina - s džinom!

Shutterstock Ideja za fino jelo u toplim danima: ljetna tjestenina s džinom
Vidi originalni članak
  • Želiš unijeti malo Bella Italia ozračja u svoj dom, točnije kuhinju? 
  • To će ti savršeno uspjeti s ovim ukusnim receptom za finu ljetnu tjesteninu 
  • Odmak od klasike čini neobičan sastojak: džin! 

Bilo s pestom, šugom, svježim plodovima mora ili s povrćem: jela od tjestenine jednostavno su nam omiljena, čak i u toplim danima. Međutim, ako želiš dodati malo raznolikosti u svoj repertoar recepata, preporučujemo ovu ukusnu ljetnu tjesteninu s džinom. Jednostavno ju je pripremiti, osvježavajuće je zaokružuju limun i džin, a također je i finog okusa. Isprobaj je odmah!

Saznajemo Brzo i ljetno: Hrskavo-sočni baguette s nadjevom od rajčica i mozzarelle

Sastojci za 4 porcije:

• 500 g tjestenine

• 200 g koncentrata rajčice

• ½ limuna

• 1 ljutika

• 2 režnjića češnjaka

• 120 ml džina

• 1-2 žličice čili pahuljica

• 200 ml vrhnja

• 25 g maslaca

• maslinovo ulje

• 100 g parmezana

• sol

• papar

• svježi listovi bosiljka

Priprema

1. Napuni veliki lonac vodom, dodaj malo soli i ostavi da voda zakipi.

2. U međuvremenu prereži limun te prži jednu polovicu na odrezanoj strani u tavi dok se ne zapeče i ne karamelizira. Zatim je ostavi sa strane.

3. Nareži ljutiku na komadiće. Zatim zagrij veliku duboku tavu s 2-3 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri i u njoj prži komadiće 4-5 minuta dok ne postanu staklasti. Zatim dodaj češnjak i čili pa sve prži još 2-3 minute.

4. Stavi koncentrat rajčice u tavu, sve zajedno dobro promiješaj pa prži oko 5 minuta dok umak ne postane svijetlo crvene boje i karameliziran. Zatim umaku dodaj džin, sve jednom promiješaj i ostavi da se krčka na laganoj vatri 2-3 minute.

5. Dodaj vrhnje u tavu i nastavi kuhati na laganoj vatri. Začini po ukusu solju i paprom, dodaj maslac i sve promiješaj.

6. Tjesteninu spravi u kipućoj slanoj vodi prema uputama s pakiranja. Kad bude al dente, izvadi oko 50 ml vode od kuhanja tjestenine iz lonca i dodaj umaku od rajčice i džina.

7. Ocijedi tjesteninu, a zatim dodaj umaku u tavi. Prelij sokom od pečenog limuna te dodaj ¾ parmezana. Sve dobro promiješaj dok se sir ne rastopi.

8. Sve začini solju i paprom, a zatim ravnomjerno rasporedi po tanjurima, ukrasi preostalim parmezanom i listićima svježeg bosiljka te posluži dok je toplo.

Baš kao Talijani! Uz ovih sedam savjeta za kuhanje tjestenine sve će ti poći za rukom

Posjeti Miss7.24sata.hr