Hrskav na vrhu, prozračan iznutra: Ovo je najbrži recept za crème brûlée, od samo 3 sastojka
- Crème Brûlée, ukusni francuski desert u slobodnom prijevodu znači 'spaljena krema'
- Ukusna je kombinacija nježne kreme s okusom vanilije i hrskavog sloja karamele te popularan desert diljem svijeta
- Međutim, mi imamo recept za maksimalno jednostavno varijantu ovog deserta, za koju ti je potrebno samo tri sastojka
Crème Brûlée, francuska slastica poznata diljem svijeta o obično se sastoji od kremaste, lagano zaslađene smjese jaja, prekrivene tankim slojem karameliziranog šećera. Postoje brojni recepti za ovaj kolač, a postoje i brojni trikovi kako pojednostavniti i skratiti kuhanje ili pečenje određenog jela na internetu. Ovaj brzi i jednostavni recept za crème brûlée posebno nam se svidio jer ti ne treba ni vrhnje ni skupe mahune vanilije. I nema dodatnog plamenika za karamelizaciju šećera. Briljantno, zar ne?
Za dvije porcije potrebno je samo:
• 2 šalice sladoleda od burbon vanilije
• 2 žumanca
• 2 žličice šećera
Za ovu varijantu deserta crème brûlée potreban je sladoled od vanilije, jer sadrži sastojke potrebne za crème brûlée: vrhnje, mlijeko, šećer i mljevene mahune vanilije i/ili aromu vanilije.
Priprema:
Najprije otopi sladoled u mikrovalnoj pećnici pa umiješaj žumanca. Zatim izlij smjesu u male vatrostalne zdjelice. Stavi ih u lim napunjen vodom (voda bi trebala dosezati otprilike do polovice zdjelica) i ostavi u pećnici 40 do 50 minuta na 170 stupnjeva (grijač gore/dolje).
Zatim gotovu kremu prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na oko dva sata. Prije posluživanja otopi šećer u tavi na srednjoj vatri i brzo prelij u tankom (!) sloju preko kreme.