Google ima novu, jako zgodnu tražilicu za pjesme za tvoj mobitel. Trebaš znati samo jednu stvar!

Getty Images
Vidi originalni članak
  • Ako se ne možeš sjetiti autora ili imena neke pjesme, nema problema – Google će ti pomoći
  • Novi Googleov alat za Android telefone i iPhone pomaže vam pronaći tu pjesmu na nekonvencionalni način
  • Naime, dovoljno je da znaš melodiju pjesme (ne moraš znati ni tekst!)

To nam se događa stalno - zaglavi nam se neka pjesma ili melodija u glavi, pokušamo je pjevušiti ili zviždati prijateljima i nitko nema pojma o čemu govorimo. Nastavljamo razmišljati o tome sve dok je napokon ponovno ne čujemo - u TV emisiji, na radiju u automobilu ili u trgovini. Sada Google ima novi način da je identificira! 

svijet dijeta Ovih 10 dijeta su ljudi najviše guglali u 2020. godini – prvo mjesto te neće iznenaditi

Naime, sada možemo pjevušiti, pjevati ili zviždati melodiju na telefonu. Tehnologija za usklađivanje tonova s bazom podataka identificiranih pjesama putem pjevanja, pjevušenja i zviždanja - umjesto samo s pomoću tekstova - postoji više od deset godina i bila je glavna stvar u glazbenoj aplikaciji SoundHound još 2009. godine.

via GIPHY

Kako bi započela s upotrebom Googleove nove značajke, uzmi telefon i otvori najnoviju verziju aplikacije Google ili widgeta Google pretraživanje. Zatim dodirni ikonu mikrofona i na engleskom jeziku recite "Koja je to pjesma?" Zatim dodirni gumb „Potraži pjesmu“. Počni pjevušiti, pjevati ili zviždati melodiju kako bi došla do rezultata. 

Love&Sex Ove pjesme se najviše slušaju za vrijeme seksa - pogledaj koje su ušle u TOP 10

Ako upotrebljavaš Google asistenta, samo reci: "Hej Google, koja je to pjesma?", a zatim počni pjevušiti melodiju. Google će prikazati najvjerojatnije rezultate na temelju melodije koju si pjevala. Možeš potom odabrati pjesmu kako bi je poslušala i provjeriti je li to baš ta melodija koja ti je zapela u glavi. Zgodno, zar ne?

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr