Gola istina: fotoprojekt pokazuje grudi bez Photoshopa

Laura Dodsworth
„Što misliš o svojim grudima?“ Na to je pitanje odgovaralo 100 žena za projekt „Bare Reality“
Vidi originalni članak

Fotografkinja Laura Dodsworth pokrenula je projekt jer je bila frustrirana zbog načina prikazivanja grudi u medijima. Zato što slika grudiju kakve u njima vidimo obično nema veze sa stvarnošću pa su mnoge žene zbog toga pod golemim pritiskom – i smatraju kako nisu dorasle idealima ljepote. 

MOJE TIJELO Što misliš, koliko točno žena misli da su im grudi lijepe?

Za projekt „Bare Reality“ fotografkinja je sakupila različite žene starosti između 19 i 101 godine života i sve su joj ispričale svoju priču, naravno, vezanu uz grudi. Među njima ima žena s malim, velikim, visećim, tetoviranim, različitim pa i amputiranim dojkama. Ispod fotografija žene govore o tome što misle o svojim grudima. 

„Bare Reality projekt je promijenio mene, moj način razmišljanja te osjećaje prema ženama“, rekla je fotografkinja Laura Dodsworth za Huffington Post. „Promijenio je i odnos prema mojim grudima. Sada se više volim kao žena i više volim svoje grudi.“  GOLE GRUDI Selfiemania: gole grudi običnih cura u prvom planu

Za svaku prodanu knjigu autorica donira jednu funtu (oko 8,50 kn) organizaciji Breast Cancer UK, koja se bavi sprječavanjem raka dojke.

Posjeti Miss7.24sata.hr