Life&style

Što misliš, koliko točno žena misli da su im grudi lijepe?

Oblik, čvrstoća, veličina... Dosta je kriterija prema kojima ocjenjujemo svoje grudi, a evo kako su Europljanke zadovoljne njima

Ne želi svaka žena veće grudi: ali opet, mnogo njih bi htjelo imati drugačije od onih koje imaju. To je pokazala velika anketa jednog engleskog proizvođača donjeg rublja u kojoj je sudjelovalo više od 6100 žena iz nekoliko europskih zemalja: Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Poljske, Italije i Danske. Anketa, naime, donosi prilično porazne podatke: čak 40 posto žena nezadovoljno je čvrstoćom svojih grudi, 34 posto veličinom, 32 posto oblikom, a čak 29 posto nas ima i velike primjedbe na izgled svog dekoltea. Wow, kako smo samo temeljite...

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sudeći prema istraživanju, u svim zemljama vlada stalno nezadovoljstvo grudima. Međutim, Francuskinje, Njemice, Talijanke i Dankinje ipak s vremenom steknu samopouzdanje (čestitamo, dame, to se zove zrelost!), dok Poljakinje i Britanke ostaju doživotno nezadovoljne. Također, čak ni jedna dobna skupina nije zadovoljna svojim poprsjem - a pogotovo se to odnosi na žene u 30-ima i 40-ima. Njih čak 45 posto je u potpunosti nezadovoljno svojim grudima. Najveća zamjerka koju su mlađe žene (od 18  do 29 godina) pronašle na sebi je da su im grudi premale te da bi htjele veće, 50-godišnjakinje i starije bi htjele čvršće, ali, zamisli, čak ni majčinstvo ovdje ne pomaže. Naime, čak 40 posto majki nezadovoljno je svojim grudima, a 63 posto je reklo da im se grudi objese nakon trudnoće. Kakva kritika samih sebe!

Ovdje, da se razumijemo, ne treba kriviti muškarce - neka druga istraživanja pokazuju da su oni puno zadovoljniji našim grudima nego mi same. Pa zašto žene ne mogu postići mir sa svojim grudima?

Jedna hipoteza odnosi se na činjenicu da su grudi (uz lice), najzastupljeniji dio tijela na televiziji, u filmu i magazinima te da se žene stalno preko tih medija suočavaju s tobože idealnim oblicima (čak je jedno istraživanje pronašlo poveznicu između gledanja televizije i operacija grudi - žene koje su više provodile vremena pred ekranima, češće su se odlučivale na estetske operacije grudi).  

No, ovo je samo jedan dio priče jer je drugi razlog nezadovoljstva grudima leži u tome da žene zapravo precjenjuju važnost veličine grudi ( jer smatraju da će male grudi imati manje šanse kod muškaraca).  Postoje brojna istraživanja koja to demantiraju i koje pokazuju da su žene u zabludi. Većini muškaraca je samo važno da su grudi grudi (i da mogu uživati u njima). Pa nije li ovo lekcija koju možemo naučiti i mi?

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0