Genijalno za Božić: Trokutići s lješnjacima za poklon, ako uspiješ izdržati da ih ne pojedeš
- Ovi kolačići idealan su božićni poklon ili mali znak zahvale za dragu osobu
- Naravno, ovim slatkim neodoljivim trokutićima veselit će se i ukućani
- Nisu komplicirani za spravljanje, a zarazno su ukusni
Trokutiće s lješnjacima vole veliki i mali. Zašto ne bi dragim osobama pripremila slatko iznenađenje? S ovim receptom ćeš brzo spraviti 60 ukusnih kolačića. Potom ih samo još moraš omotati prozirnom vrećicom za poklon ili raspodijeliti u manje kutijice za kolačiće, ukrasiti lijepom vrpcom i spremni su za darivanje.
Sastojci za 60 trokutića
• 200 g brašna
• 100 g maslaca
• 250 g šećera
• 1 jaje
• 3 pakiranja vanilin šećera
• 1 žličica praška za pecivo
• 100 g marcipana (sirova smjesa)
• 200 g lješnjaka (mljevenih)
• 200 g lješnjaka (nasjeckanih)
• ½ žličice cimeta
• 150 g punomasnog vrhnja
• tamna čokolada za ukrašavanje
Priprema
1. Za biskvit pomiješaj u posudi brašno, 100 g šećera, jaje, maslac, 1 pakiranje vanilin šećera te prašak za pecivo u glatku smjesu.
2. Obloži lim za pečenje s papirom za pečenje te po tome jednakomjerno rasporedi tijesto. Na više mjesta ga probodi vilicom.
3. Za nadjev najprije usitni grubo marcipan. Potom stavi u posudu zajedno s mljevenim i nasjeckanim lješnjacima te cimetom te sve dobro zamijesi.
4. U loncu pomiješaj vrhnje, preostali šećer i 2 pakiranja vanilin šećera pa zakuhaj. Potom to pomiješaj sa smjesom od lješnjaka te jednakomjerno rasporedi po biskvitu.
5. Peci u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 25-30 minuta. Potom ostavi da se ohladi pa tijesto nareži na trokutiće.
6. Rastopi čokoladu u loncu te ukrasi kolačiće po želji. Kad se čokolada posuši, možeš zapakirati kolačiće.