Genijalno! S ovim trikom će povrće iz konzerve biti fantastičnog okusa

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Imaš u ormaru nekoliko konzervi s povrćem i ne znaš što bi s njima?
  • Možeš vrlo jednostavno i brzo spraviti ukusne obroke
  • S ovim jednostavnim trikom ćeš poboljšati okus povrća iz limenke

Svejedno je li to grašak, kukuruz ili gljive: povrće u konzervi nije rijetkost te se uvijek nalazi u mnogim kuhinjama diljem Lijepe Naše. Kod limenki je praktično to da traju uglavnom i po nekoliko godina te sjajno služe u nuždi – kad je prazan hladnjak ili su trgovine zatvorene.

Međutim, baš ne jedemo prečesto povrće iz konzerve. Razlog: konzistencija i izgled nisu nam toliko privlačni kao kod svježeg povrća. Međutim, ubuduće više ne mora biti tako, jer ćemo ti otkriti jednostavan trik s kojim i povrće iz limenke možeš spraviti da bude privlačno i ukusno.

via GIPHY

S ovim trikom spravit ćeš ukusno povrće iz limenke

Savjet: jednostavno ispeci povrće u pećnici. Stavi sadržaj limenke u posudu, isperi dobro hladnom vodom te stavim sa svojim omiljenim začinima na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom stavi u pećnicu te peci oko 20 minuta na 220 stupnjeva dok ne postane fino hrskavo.

Povrće možeš potom poslužiti (na primjer) s rižom, krumpirom, mesom, ribom ili salatom.

Posjeti Miss7.24sata.hr