Genijalno! S ovim trikom će povrće iz konzerve biti fantastičnog okusa
- Imaš u ormaru nekoliko konzervi s povrćem i ne znaš što bi s njima?
- Možeš vrlo jednostavno i brzo spraviti ukusne obroke
- S ovim jednostavnim trikom ćeš poboljšati okus povrća iz limenke
Svejedno je li to grašak, kukuruz ili gljive: povrće u konzervi nije rijetkost te se uvijek nalazi u mnogim kuhinjama diljem Lijepe Naše. Kod limenki je praktično to da traju uglavnom i po nekoliko godina te sjajno služe u nuždi – kad je prazan hladnjak ili su trgovine zatvorene.
Međutim, baš ne jedemo prečesto povrće iz konzerve. Razlog: konzistencija i izgled nisu nam toliko privlačni kao kod svježeg povrća. Međutim, ubuduće više ne mora biti tako, jer ćemo ti otkriti jednostavan trik s kojim i povrće iz limenke možeš spraviti da bude privlačno i ukusno.
S ovim trikom spravit ćeš ukusno povrće iz limenke
Savjet: jednostavno ispeci povrće u pećnici. Stavi sadržaj limenke u posudu, isperi dobro hladnom vodom te stavim sa svojim omiljenim začinima na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom stavi u pećnicu te peci oko 20 minuta na 220 stupnjeva dok ne postane fino hrskavo.
Povrće možeš potom poslužiti (na primjer) s rižom, krumpirom, mesom, ribom ili salatom.