Genijalan zimski recept: aromatični kolač od mrkve i đumbira

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Mrkva se višestruko dokazala kao fenomenalno povrće za još bolje kolače 
  • Ovaj zimski kolač vrlo je ukusan i sočan
  • Đumbir mu daje ugodnu ljutinu – svakako ga vrijedi kušati! 

Sada ipak provodimo više vremena kod kuće pa je možda pravo vrijeme da iskušamo neki poseban recept. Ovaj kolač od mrkve i đumbira bi se svakako trebao naći na tvom popisu! Ako voliš kolač od mrkve, zasigurno će ti se svidjeti i aromatičan „dodir“ đumbira. Osim što đumbir jača naš imunitet, daje kolaču ugodnu ljutinu – savršeno za zimu! A recept je prilično jednostavan…

Sastojci

• 500 g mrkve 

• 100 g kandiranih komadića đumbira 

• 350 g brašna 

• 1 žličica vinskog praška za pecivo 

• ½ žličice sode bikarbone 

• ½ žličice morske soli (fine)

• 150 g lješnjaka

• 4 jaja

• 200 g šećera

• 300 ml ulja od suncokreta

• 1 žlica šećera u prahu 

Stars Marijana Batinić objavila svoj omiljeni recept za jednu poslasticu: "Napokon sam i sebe počastila"

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 

2. Oguli mrkvu, operi pa fino naribaj. Nasitno nasjeckaj đumbir. Dobro promiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, đumbir i mrkvu. Grubo usitni lješnjake. 

3. Tuci jaja i šećer oko 5 minuta da nastane gusta, kremasta smjesa. Potom polako ulij ulje te tuci još oko minute. Umiješaj mješavinu s mrkvom u mješavinu šećera i jaja te dodaj i nasjeckane lješnjake. 

4. Stavi tijesto u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kuglof (ili okrugli kalup promjera 24 cm) te peci u pećnici na najdonjem dijelu oko 45 minuta. 

5. Izvadi kolač te ostavi da se potpuno ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom oprezno izvadi kolač iz kalupa te pospi šećerom u prahu. 

miss kuha Tako fino... Mekanim kruščićima od bundeve iz tave nitko neće odoljeti

Posjeti Miss7.24sata.hr