Francuska juha od rajčice: Recept za klasik koji obožavamo u neodoljivo šarmantnom izdanju

Instagram @amka_finland
Vidi originalni članak
  • Za izradu ovog recepta za juhu od rajčice potrebno je oko pola sata, od početka do kraja
  • Želiš li u potpunosti uživati u svakom zalogaju, predlažemo da juhu poslužiš uz preprženi kruh, odnosno baguette krutone s češnjakom
  • Ova juha može biti i savršena ideja za svaki obrok, a mi donosimo originalni recept
  • Pročitaj više: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom osvaja punim okusom

Ovaj francuski klasik lako se priprema i ima fantastičan okus. Savršen je kao ideja za večeru, kada želiš uživati u nečemu što je primamljivo i nije preteško, ali ipak utješno i lako te zasiti

Za izradu ovog recepta za juhu od rajčice potrebno je oko pola sata, od početka do kraja. Rajčice nakon pola sat fino omekšaju, a svi okusi se savršeno razviju i sljubljuju.

Želiš li u potpunosti uživati u svakom zalogaju, predlažemo da juhu poslužiš uz preprženi kruh, odnosno baguette krutone s češnjakom. Tostiraj kriške baguettea u pećnici, premaži ih maslinovim uljem, a zatim po površini utrljaj češnjak. Izvrsni su sami, a posebno su ukusni umočeni u juhu. Recept je za 4 osobe.

Life&style Juha od bundeve na novi način: kremasta i puna novih okusa

Francuska juha od rajčice

Sastojci - za juhu:

  • 1 glavica luka
  • 2 žlice repičina ulja
  • 2 žlice koncentrata rajčica
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 1 konzerva pelata (850 ml)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 čili papričica
  • 1 lovorov listopad sol i papar
  • šećer

Sastojci - za okruglice:

  • 500 g purećeg batka (bez kostiju)
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica maslaca
  • 2 kriške starog bijelog kruha ili 3 kriške tosta
  • 4 grančice timijana
  • 100 g ovčjeg sira
  • 1 žumance
  • sol i papar

Sastojci - dodatno:

  • 1 konzerva artičoka (425 ml)
  • 4 kriške baguettea
  • 1 žlica repičina ulja

Life&style Savršen je trenutak za isprobati vegetarijanski chili prema receptu Jennifer Garner

Priprema:

  1. Luk nareži na kockice, poprži na vrućem ulju pa na kraju umiješaj i s lukom kratko poprži koncentrat. Umiješaj vino, pelate iz konzerve zajedno sa sokom i temeljac.
  2. Čili raspolovi, izvadi mu sjemenke pa ga, kao i lovor, ubaci u juhu. Pusti da zavrije, smanji vatru pa pusti da krčka 45 minuta. Juhu potom izmiksaj, protisni kroz cjedilo te posoli i popapri.
  3. Meso samelji, a luk nareži na sitne kockice pa ga propirjaj na zagrijanom maslacu. Tost namoči da omekša pa ga iscijedi.
  4. Timijan i sir nasjeckaj te ih izmiješaj s mesom, lukom, žumanjkom, tostom te s malo soli i papra. Od smjese oblikuj okruglice i kuhaj ih u slanoj vodi 10 minuta, a potom ih ocijedi.
  5. Artičoke raščetvori i kratko zagrij u juhi. Kriške kruha nareži na četvrtine i poprži na vrućem ulju. Okruglice stavi u juhu pa je posluži s preprženim kruhom. Umjesto preprženog baguettea uz juhu možeš poslužiti i hrskave grisine.
Posjeti Miss7.24sata.hr