Excess Venice - venecijanska oaza luksuza: Zaviri u nevjerojatan prostor ispunjen raskošnim detaljima!

© Excess Venice – Boutique Hotel & Private Spa Executive Suite
Vidi originalni članak
  • Venecija je uvijek odličan izbor za uživanje u raskoši, osobito u karnevalsko vrijeme 
  • Da bi doživljaj bio potpun, Excess Venice - Boutique Hotel & Private Spa, zdanje s pet zvjezdica pravo je mjesto za drugačiju hotelijersku ponudu
  • Zaviri u prostor ispunjen luksuzom i posebnim karakterom u vili iz 17. stoljeća koji skriva i jednu rijetkost!

Venecija uvijek iznova oduševljava svojom jedinstvenom hotelskom ponudom koja savršeno objedinjuje besprijekornu uslugu i luksuz. Posebno mjesto u ovoj obitelji zauzima Excess Venice - Boutique Hotel & Private Spa koji je od otvaranja prije gotovo tri godine nova sjajna zvijezda u galaksiji nenadmašnih hotela Serenissime.

Elegantna i rafinirana atmosfera te srdačno osoblje oduševljavaju putnike koji će u ovo karnevalsko vrijeme pohrliti u grad u laguni.

Kada je u srpnju prije tri godine hotelijerka Elisabetta Dotto otvorila Excess Venice - Boutique Hotel & Private Spa, koji se danas diči s pet zvjezdica, zasigurno nije očekivala da će ovaj hotelski dragulj morati pričekati neko vrijeme prije nego zablista u punom sjaju.

Nasreću, elegantni se hotel konačno počeo buditi iz začaranog sna koji mu je silom prilika nametnula pandemija koja je uzdrmala svijet. Da su bolja vremena pred vratima imao sam priliku i sam se uvjeriti u prosincu prošle godine kada sam tijekom eventa Venice Cocktail Week prisustvovao otvaranju koktel bara ovog osebujnog hotela smještenog u šarmantnom venecijanskom okrugu Dorsoduro.

Karneval Puno je dobrih razloga zbog kojih će ove godine treba posjetiti karneval u Veneciji

Gospođa Elisabetta Dotto, poznata kao „La locandiera“ (gostioničarka), treća je generacija hotelijera te je itekako dobro upućena u trendove struke. Svoje vrijeme danas dijeli između hotela koji posjeduje u mondenom skijalištu Cortini d'Ampezzo i ovoga zavodljivoga venecijanskog zdanja za koje je osmislila poseban koncept.

Hotel se smjestio u vili iz 17. stoljeća, nekoć dom bogatih trgovaca i brodovlasnika, iz kojeg se pruža pogled na crkvu San Sebastiano koja krije slike slavnog Veronesea. Kako kaže gospođa Dotto, atmosfera hotela ogleda se već u njegovom imenu, no Excess Venice (excess – višak, pretjeranost) u ovom slučaju ne znači ništa drugo osim pažnje posvećene detaljima u otmjenom interijeru koji dekorom i bojama nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Upravo je na ovaj način gospođa Dotto odlučila kontrirati poslovičnoj venecijanskoj hotelskoj izvrsnosti kreirajući hotel neformalnog karaktera, ali koji će istovremeno biti vrhunac luksuza i koji će privući sloj zahtjevnih gostiju željnih drugačijeg iskustva od ustaljene lokalne hotelske ponude.

Da je riječ o specifičnom hotelu vidljivo je pri samom ulasku u zdanje. Naime, u hotelu se umjesto recepcije nalazi rafinirani koktel bar gdje se gostu po dolasku zaželi dobrodošlica uz piće. U blizini je elegantna blagovaonica gdje se svakodnevno može uživati u doručku do nešto kasnijih sati, a tijekom popodneva u ritualu ispijanja čaja. No ono što hotel čini uistinu posebnim je nešto što je u Veneciji rijetkost.

Vila ima skriveni, ali prostrani vrt ukrašen kipovima i fontanom. Arkade jasmina, ruža i glicinija daju poseban ugođaj ovome zelenom kutku gdje se može predahnuti nakon dugih šetnji gradom, dok tijekom ugodnih toplih večeri mjesto zaživi kao idealan prostor za cocktail partyje.

Boje svile i brokata kojim je hotel ogrnut vješto su odabrane te raspoređene diljem interijera, te su lajtmotiv prostora u kojemu, uz luksuzne detalje i suvremena umjetnička djela, idealno utjelovljuju autentičnost i karakter prostora, ali istovremeno poštujući naslijeđe povijesnog zdanja.

U prizemlju se nalaze četiri luksuzne sobe, a čitava je etaža ukrašena damasknim tkaninama. Prvi kat, tzv. Piano nobile, odiše konceptom skrivenog luksuza. Na istom je katu i Executive Suite San Marco with Exclusive Spa, s balkonom i pogledom na crkvu San Sebastiano te prostor za relaksaciju sa kaminom.

Na istom je katu također i Private Spa, dostupan uz prethodnu rezervaciju, koji uz crne i zlatne nijanse daje dodatnu notu luksuza tijekom uživanja u turskoj kupelji i finskoj sauni.

Na posljednjem je katu luksuzni penthouse živih i vedrih boja, a od četiri sobe posebno je impresivan Gentlemen Palazzo Ducale Junior Suite sa terasom odakle se pruža pogled na vrt.

Nenadmašna usluga, izvrstan chef, barmen, osobni trener, spa, tretmani za ljepotu te naravno ugostiteljski savoir-faire Elisabette Dotto, čine ovo mjesto uistinu oazom luksuza u uspavanoj ljepoti romantičnog Dorsodura. Otvorivši hotel u Veneciji gospođa Dotto je ostvarila svoj san, a tom je izazovu, kako kaže, pristupila skromno, no posvećeno i odlučno.

Life&style Poljubac o kojem će se dugo pričati: Ovo je najstrastveniji trenutak Filmskog festivala u Veneciji ikad

To je njezin hommage voljenom gradu, zato se i voli nazivati locandierom, kolokvijalnim nazivom za gostioničarku. Hotelskim draguljem Excess Venice okrunila je svoju ljubav prema Serenissimi koju obožava, na radost svih posjetitelja ovoga zavodljivog grada u laguni željnih autentičnog luksuza.

Posjeti Miss7.24sata.hr