Evo zašto bi trebala grijati rižu koja ti je ostala od prethodnog dana s kockicom leda
- Ostalo ti je riže od prethodnog dana i sada je želiš zagrijati za ručak?
- Najbolji način za to je u kombinaciji s kockom leda
- Otkrit ćemo ti zašto i kako to učiniti
Riža ima najbolji okus kad je fina i pahuljasta. Ako se preostala riža od prethodnog dana zagrije, popularni prilog često više ne ispunjava naša očekivanja, jer su bijela zrnca prilično tvrda i suha. Međutim, uz pravilnu metodu zagrijavanja, riža može za kratko vrijeme povratiti željenu konzistenciju - na primjer s ovim jednostavnim trikom s kockom leda.
Zagrij rižu zajedno s kockom leda
Kako bi riža od prethodnog dana bila fino pahuljasta i meka, postoje razne metode i savjeti za mikrovalnu pećnicu i za pećnicu. Ali, znaš li jednostavan trik s kockom leda? Kocka leda ključ je za osiguravanje da prilog opet ima savršenu teksturu i bude svjež kao što je bio nakon kuhanja. Razlog: ako se kocka leda zagrije u mikrovalnoj pećnici zajedno s rižom, ona se ne topi, već led samo oslobađa vlagu i tako vraća rižu u meko stanje.
Ovako funkcionira trik
Rižu stavi na tanjur, a kocku leda stavi na sredinu. Zatim nakratko zagrij tanjur u mikrovalnoj pećnici dok riža opet ne bude meka i topla. Izvadi kocku leda i ponovo ćeš moći uživati u riži kao i prethodni dan. Sjajno, zar ne?
Savjet: kocka leda može pomoći i pri zagrijavanju u loncu. Međutim, budući da se ovdje brže i lakše topi, najbolje je kocku leda prethodno razbiti na nekoliko komadića. Prvo u rižu dodaj nekoliko komadića leda i pričekaj da vidiš kako riža dobro upija tekućinu dok se zagrijava. Ako je riža još previše suha, možeš dodati i preostale komadiće leda.