Evo što 30 godina kasnije rade i kako izgledaju glavni glumci 'Roseanne' - serije koju smo obožavali

Vidi originalni članak
  • ''Roseanne'' je na malim ekranima debitirala 1988.  i zabavljala je generacije, a upravo su se na mreži ABC počeli prikazivati novi nastavci povratničke serije, samo pod drugim nazivom
  • Popularnosti serije pridonijelo je i iskreno portretiranje radničke obitelji koja se borila sa svim svojim izazovima poput pretilosti, siromaštava, zapošljavanja
  • Što su u međuvremenu radili, kako izgledaju glumci humoristične serije te tko se pojavljuje u povratničkim epizodama, saznajte u nastavku 

Osim zacementiranog mjesta u TV povijesti humoristična serija Roseanne sigurno se ugnijezdila i u nekoj ladici naših sjećanja. Zabavne zgode glasne i otvorene Rosanne bez dlake na jeziku, uveseljavale su generacije, a znakovit uspjeh serija je postigla i zbog svoje tematike. Iznjedrila je istinske probleme radničkih obitelji – svakodnevnu borbu sa siromaštvom, pretilošću i pokušajem zapošljavanja. Devedesete godine obogatila je progresivnošću zbog hrabrog načina bavljenja aktualnim temama i seksualnošću. 
Kada se humoristična serija vratila u svibnju 2018. na ABC-ju, nije se libila od bavljenja aktualnim američkim temama poput Trumpove politike ili zdravstva. 

POVRATAK POPULARNE SERIJE Najgledanija serija iz 90-ih vraća se na naše ekrane, a glavni glumac uživa u Hrvatskoj

Uspješan preporod prekinut je kada je Rosanne Barr usporedila bivšu Obaminu savjetnicu Valerie Jarrett s majmunom. No, sada, točnije 21. siječnja, serija se vratila na male ekrane, bez glavne glumice i s izmijenjenim nazivom. 
Prije povratka omiljenih likova u dnevne sobe, prisjetimo se kako su glumci promijenili nakon što je originalna serija debitirala u listopadu 1988. godine.

Roseanne Barr prije

Glavnu glumicu Roseanne pamtimo kao glasnu i ponosnu. Kroz serijal Roseanne se borila s pretilošću, siromaštvom te balansiranjem između poslova konobarice i zaposlenice u fast food restoranu, dok nije stekla učešće u vlasništvu zalogajnice sa svojom sestrom. 

Glumačka diva O životu legendarne Joan Collins snima se tv-serija! Koje će sve pikanterije iz prošlosti seks simbola prikazati?

Roseanne Barr sada

Nakon što su novi nastavci serije pod originalnim imenom ''Roseanne'' otkazani, njezin lik je 'ubijen' - predoziranjem opioidom. Odluku o otpuštanju Roseanne donio je izvršni direktor Disneya Bob Iger. ''Da je bilo tko od naših zaposlenika tweetao ono što je Roseanne tweetala, bio bi odmah otpušten'', napisao je svojedobno Iger, misleći pri tom na rasističku objavu u kojoj je Roseanne usporedila Afroamerikanku, Obaminu savjetnicu Valerie Jarrett, s majmunom. Rosanne nije skrivala da je pristaša Donalda Trumpa, a izjavila je kako je sretna što ima Trumpa za predsjednika pa je zato i nije iznenadila osobna čestitka američkog predsjednika nakon što je prva povratnička epizoda postigla odličnu gledanost. Naime, epizodu je gledalo 18 milijuna gledatelja što je tada bio najbolji rezultat jedne humoristične serije u zadnje četiri godine. 

John Goodman prije 

Roseannein suprug, opušteni građevinar Dan, tijekom vremena u seriji je otvorio salon s motociklima. Prvobitno je otpisan na samom kraju showa tako što je doživio srčani udar na vjenčanju Darlene i Davida. 

John Goodman sada

Goodman je tijekom 2016. odigrao ulogu u filmovima: 10 Cloverfield Lane'' i ''Kong: Skull Island''.  U posljednjoj sezoni povratničkog serijala ''Roseanne'', Dan je uglavnom pokušavao prebroditi smrt svoje supruge. Pri samom kraju sezone, upustio se u flert s konobaricom Louise (Katey Sagal), prijateljicom iz srednje škole. Naposljetku su se ipak zadržali samo na prijateljskom odnosu.

Life&style Nismo mogli to zamisliti, ali slavna knjiga uskoro će postati Netflix serija!

Tom Arnold prije

Arnie je bio Danov prijatelj s kojim je rado igrao poker, a glumio ga je Tom Arnold. 

Tom Arnold sada

Nakon ''Roseanne''Arnold je zapažen u ulogama u nizu serijala: ''True Lies'', NCIS: New Orleans''. Međutim, nije se pojavio u novim epizodima kultne ''Roseanne''. 

Sandra Bernhard prije

Sandra je odigrala ulogu Roseanneine prijateljice i Arniejeve supruge Nancy Barlett. Nakon što ju je suprug napustio Nancy se deklarirala kao biseksualka. Jackie, Roseanne i Nancy kasnije su otvorile zalogajnicu ''The Lanford Lunchbox''. 

Sandra Bernhard sada

Nakon što se pojavila u serijama ''Brooklyn Nine-Nine'', ''Switched at birth'' i 2 Broke Girls'', Sandra se i pojavila u jednoj epizodi povratničkih nastavaka serijala ''Roseanne''. Trenuto glumi u FX-ovom serijalu ''Pose''.

Lecy Goranson prije

Lecy Goranson glumila je Roseanneinu kćer Becky.

Lecy Goranson sada

Lecy se moglo vidjeti u filmu Boys don't Cry, a pojavila se i u epizodi ''Inside Amy Schumer''. Nakon povratka Roseanne na male ekrane Lecy je ponovo zaigrala ulogu Becky. Nakon što je saznala da je trudna, Becky je prestala piti i krenula u sređivanje svoga života. Problem je nastao kada je otac djeteta deportiran. U drugoj sezoni povratničke serije Becky je na svijet donijela djevojčicu Beverly Rose, a svoju svrhu je i pronašala u pomaganju svojoj teti Jackie u uspostavljanju zalogajnice ''Lunchbox''. 

Sara Gilbert prije

Sare se sjećamo kao muškobanjaste i sarkastične Roseanneine kćeri Darlene. Naposljetku je postala spisateljica te se udala za Davida (Johnny Galecki) te s njim dobila dvije kćerkice. 

miss7 magazin Vrijedi pogledati! The Politician: serija o privilegiranim klincima i svoj surovosti borbe za vlast

Sara Gilbert sada

Glumca se pojavila u seriji ''The Big Bang Theory'', a poznata je i po CBS-ovom talk showu ''The Talk''. U povratničkoj seriji Darlene se odlučila razvesti od Davida te je započela vezu s novim šefom Benom koji je naposljetku pozvao Darlene na zajednički život u Chicagu. No, Darlene je otpilila i ovaj scenarij tako što je ponovo počela spavati s bivšim suprugom Davidom. Nakon što su pohađali terapiju za parove, David je odlučio prekinuti s Darlene, a isto je učinio i Ben nakon što je saznao da ga je Darlene varala. 

Johnny Galecki prije

Johnny se izvrsno snašao u ulozi budućeg supruga Davida.

Johnny Galecki danas

Ogromnu popularnost donijela mu je serija ''The Big Bang Theory'' koja je nakon niz godina završila sa snimanjem. Upravo zbog obveza u seriji koja ga je lansirala u zvijezde, u povratničkom serijalu ''Roseanne'' pojavio se u samo jednoj epizodi. Otkrio je kako je napustio Darlene i djecu, ne samo kako bi gradio kuće za siromašne ljude u zemljama trećeg svijeta, već i zato što se nije znao nositi s smrću svoga brata Marka. 

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr