Evo kakav ćeš mali dragulj dobiti ako kombiniraš aloe veru i jednu bananu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Tko bi pomislio da se ovako nešto može napraviti od biljke aloe vere i banane?!
  • Imaš kod kuće aloe veru koja ti stoji na prozoru?
  • Osim što super izgleda, s njom se može puno toga – otkrit ćemo ti kako

Aloe vera je biljka bogata tekućinom te ima puno zdravstvenih benefita pa se često koristi zbog svog medicinskog djelovanja. Međutim, jesi li radoznala kakve veze ima s bananom? Bez brige, otkrit ćemo ti…

Zdravstvene prednosti aloe vere

Aloe vera se stoljećima koristi za beskonačno puno stvari. Ta tropska biljka sastoji se od 99 do 99,5 posto vode i lako ju je uzgajati jer treba samo malo vode te dobro raste u na suncu, ali i u hladu. Većina biljke aloe vere sastoji se 75 različitih supstanci, među kojima su različiti vitamini, minerali, šećer i enzimi.

Ljekovita svojstva

Egipćani su otkrili tu posebnu biljku prije nekih 6000 godina te su je nazvali „Biljka besmrtnosti“. Naime, aloe vera korisna je kod liječenja rana, bolesti kože, epilepsije, dijabetesa te se koristi čak kao laksativ. Aloe vera radi čuda kod opeklina te protiv prhuti.

Doručak za poželjeti Zašto je dobro započeti dan s jednom bananom i čašom tople vode?

Kako ubrati aloe veru?

Koristila bi biljku zbog medicinskih razloga? Onda trebaš znati kako se bere i uzgaja kako bi ekstrahirala tekući gel koji se nalazi s unutarnjih dijelova listova.

Aloe vera u banani

Vratimo se sada na pitanje „kakve veze imaju aloe vera i banana?“. Odgovor je jednostavan: biljka aloe vere ne može sama stvarati nove listove pa je važno pravilno rezati biljku. Banana je idealno voće za sadnju nove aloe vere. Dakle, posred banane izreži mali kvadrat. Unutra stavi mali komad biljke aloe vere te pusti da odstoji barem jedan dan. Banana će posmeđiti, ali kad izvadiš aloe veru, vidjet ćeš da biljka ima novo korijenje! Potom zasadi biljku u mješavinu čistog pijeska i komposta i vrlo brzo ćeš imati novu biljku aloe vere.

Korisni otpad Kladimo se da, poput nas, nisi znala da koru od banane možeš koristiti u sve ove svrhe

Posjeti Miss7.24sata.hr