Džin tonik kolač idealna je slastica za tulume ili druženja na terasi s ekipom

Instagram @lenis_backstube Džin tonik kolač
Vidi originalni članak
  • Nakon kratkog zahlađenja s nestrpljenjem očekujemo povratak toplijih dana 
  • A to znači i više druženja s dragim ljudima na otvorenom, u vrtovima, na terasama ili na vikendicama
  • Ovaj džin tonik kolač zasigurno će biti pravi hit svakog okupljanja, a veliki mu je plus i činjenica da se jednostavno spravlja 
  • Pročitaj također: Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje

Džin tonik kolač? Sada je gotovo sigurno zakucalo srce svakog ljubitelja koktela. Moramo ti odmah nešto otkriti: jednom kada ispečeš ovaj super sočni kolač, stavljat ćeš ga često na popis za pečenje. Naime, spravlja se vrlo brzo i jednostavno, ima super sočan, svjež i delikatan okus, a i može se idealno zamrznuti u porcijama – ako ostane išta…

Sastojci za džin tonik kolač

Za tijesto:

• 200 g mekog maslaca

• 170 g šećera

• 1 prstohvat soli

• 4 jaja

• 230 g pšeničnog brašna (tip 400 ili 405)

• 3 žličice praška za pecivo

• 50 ml džina

• 50 ml tonika

• 1 organska limeta

• malo maslaca za kalup

Za sirup:

• 100 ml tonika

• 50 g šećera

Za glazuru:

• 150 g šećera u prahu

• 2 žlice džina

• 1 organska limeta

Life&style Pahuljasto meka, čokoladna žirafa-rolada izgleda fenomenalno, a okus je još bolji

Džin tonik kolač - priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilatorska pećnica 160 stupnjeva). Namasti kalup za kruh (23 x 10 cm) ili upotrijebi silikonski kalup. Za izradu tijesta umuti mekani maslac sa šećerom i soli dok ne postane pjenast.

2. Postupno dodaj jaja u smjesu maslaca i nastavi tući. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i umiješaj u tijesto naizmjenično sa džinom i tonikom.

3. Operi limetu vrućom vodom, posuši je i nasitno naribaj koru. Umiješaj koru u tijesto. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i zagladi ga. Peci u donjoj trećini zagrijane pećnice oko sat vremena.

4. U međuvremenu prereži i ocijedi naribanu limetu za sirup. Kuhaj sok od limete s tonikom i šećerom u loncu oko 3-4 minute dok se šećer potpuno ne otopi i ne dobiješ malo gusti sirup. Makni lonac s vatre pa ostavi sa strane.

5. Gotovi, vrući biskvit nekoliko puta probodi štapićem odozgo. S pomoću kista nanesi sirup na kolač i ostavite da ga upije. Zatim ostavi da se kolač potpuno ohladi.

6. Izvadi kolač iz kalupa. Za glazuru pomiješaj šećer u prahu i džin u gustu glazuru i premaži time kolač. Operi limetu vrućom vodom, posuši je te nareži na tanke ploške. Ukrasi kolač kriškama limete.

Life&style Recept za Kinder Country tortu koja je gotova u samo 15 minuta - jedva čekamo probati!

Posjeti Miss7.24sata.hr