Domaći brend vjenčane bukete pretvara u slike od prešanog cvijeća - divna uspomena!

Instagram @cvjetniput
Vidi originalni članak
  • 'Cvjetni put' domaći je brend iza kojeg stoji Danijela Ninić koja je ljubav prema cvijeću pretvorila u nesvakidašnju umjetnost
  • Slike izrađuje od prešanog cvijeća, a uglavnom koristi cvijeće koje stiže iz obiteljskog vrta
  • Ipak, ono što nas je zaintrigiralo je mogućnost pretvaranja vjenčanog buketa u sliku po želji, što nam se čini kao divna uspomena na vjenčanje

Prirodu i cvijeće Danijela je voljela cijeloga života, no tek je prije dvije godine svoju ljubav prema cvijeću odlučila pretvoriti u nešto više. Konkretniju je ideju dobila kada joj je prijateljica predložila da pogleda jedan video o prešanju cvijeća, a što joj se na prvi pogled učinilo zanimljivo i više no dovoljno da se u tome i sama okuša . Prvom prilikom je tako nedugo poslije svoju kreativnost i talent pretvorila u prvi hrvatski umjetnički studio za prešanje cvijeća i izradu slika od njega. 

Moda Predivne svilene marame idealan su božićni dar, a ove potpisuje novi domaći brend Adio

Brand je nazvala 'Cvjetni put', smatrajući ga prigodnim zbog simbolike njezinog osobnog puta kroz učenje o prešanju cvijeća, a sve je krenulo s isprobavanjem i učenjem o samom prešanju. Tek je nakon toga počela razvijati ideje što raditi s tim cvijećem i brzo je nastala njezina prva slika - girlanda od prešanih hortenzija.

Inspiraciju i dvije godine kasnije, kao i prvog dana, još uvijek crpi iz same prirode, biljnog i životinjskog svijeta, a najviše, priznaje, voli šetati kroz prirodu i gledati dokumentarce o biljnom i životinjskom svijetu, što smatra nepresušnim izvorom inspiracije. Što se pak samog rada tiče, najviše uživa u dizajniranju i osmišljavanju cvjetnih umjetnina, a najteže joj pada odvajanje od njih, budući su joj jako drage i napravljene s puno ljubavi. 

Life&style Predivne baršunaste bundeve dijelić su jedne od najčarobnijih priča na Instagramu

Velika većina cvijeća koje koristi stiže iz njezinog obiteljskog vrta i od njega uglavnom izrađuje slike po željama klijenata pa se tako tu nađu i razne životinje, i balerine, a čak i poneki portret, no ono što ju istinski veseli i što bi u budućnosti voljela da bude fokus njezinog brenda je izrada slika od vjenčanih buketa. "Smatram da je to predivna uspomena na jedan od najznačajnijih dana u životu svake mladenke. Zamislite samo da vaš vjenčani buket krasi vaš dom zauvijek! Ne bi li to bila lijepa uspomena?", poručila je. 

Za izradu jedne slike od buketa potrebno joj je 20 do 30 radnih sati, ovisno o količini cvijeća, a cijeli proces traje otprilike dva mjeseca, kaže mi. Cvijeću je da se ispreša potrebno od 4 do 6 tjedana, ovisno o tome koliko vode sadrži u sebi, a sve kreće rastavljanjem  buketa na cvjetove i zelenilo, nakon čega se skidaju latice sa svakog cvijeta i stavljaju u drvene preše. 

Kroz nadolazeće tjedne mijenja papir u prešama 3 do 5 puta, ovisno o vrsti cvijeća, a kada je napokon suho i isprešano, vadi latice iz preša te slaže cvjetove. Tek nakon toga dogovara se s klijenticom o dizajnu kakvog želi te slaže sliku i lijepi cvijeće na podlogu i na kraju stavlja sliku u okvir. Gotov rad klijentica može očekivati kroz 2 mjeseca od dana kada je ostavila buket, kaže mi. Dug period, posebno za nestrpljivce kakva sam i sama, no kada se vidi rezultat, apsolutno je i više no jasno da se isplati svaka sekunda čekanja!

Posjeti Miss7.24sata.hr