Dobra vijest za sve ljubitelje crtića ''Mjesečeva ratnica', od sutra su besplatno dostupne sve epizode

imdb
Vidi originalni članak
  • 'Mjesečeva ratnica' poznata je anima i manga animirana serija iz devedesetih godina
  • U Hrvatskoj se počela emitirati 2001. godine i to 9 godina nakon japanskog početka emitiranja
  • Imali smo ju prilike gledati do 2003. godine, a od sutra će epizode biti dostupne na YouTube-u

Ove dane koje provodimo doma koristimo i za gledanje nekih serija i filmova pa i popularnih crtića kojih se sjećamo iz djetinjstva. Upravo nas je zato razveselila vijest da od 24. travnja na YouTube-u biti dostupna anima i manga serija 'Mjesečeva ratnica', originalnog naziva 'Sailor Moon'. Tako će se na službenom kanalu moći vidjeti svih 127 epizoda serije koja se prikazivala devedesetih godina u Japanu, a kod nas je počela s prikazivanjem 2001. godine.

Life&style Super vijest! Zagreb Film svima poklanja sve epizode omiljenog crtića iz djetinjstva ''Mali leteći medvjedi''

Radnja animirane serije bazira na borbi između dobra i zla, pri čemu dobro predstavljaju i štite mlade djevojke od kojih svaka nosi naziv pojednog planeta Sunčeva sustava, te ostalih nebeskih tijela, poput zvijezda i kometa. Glavna junakinja Usagi Tsukino, plačljiva je četranestogodišnjakinja koja ima mnogo školskih obaveza. Mačka Luna joj zakomplicira život nakon što joj da posebnu moć da se može preobraziti u ratnicu za ljubav i pravdu. 

Glavna neprijateljica joj je kraljica Beryl, a prijateljice i druge ratnice su Merkurova ratnica Ami Mizuno, Jupiterova ratnica Makoto Kino, Marsova ratnica Rei Hino te Venerina ratnica Minako Aino.

Life&style Sjećaš li se Deana iz serije 'Gilmorice'? Evo gdje je danas i kako izgleda

Devet godina nakon početka japanskog emitiranja, 2001. godine i kod nas se počela prikazivati prva sezona na japanskom s titlovima, dok je druga sezona bila sinkronizirana. Likovima su glasove posudili poznati hrvatski glumci kao što su Leona Paraminski, Olga Pakalović, Ines Bojanić, Rakan Rushaidat, Franjo Dijak te Antonija Stanišić i Marija Škaričić. Zadnja sezona u Hrvatskoj je emitirana 2004. godine te otad nismo imali prilike gledati reprize.

Posjeti Miss7.24sata.hr