Čokoladni puding iz šalice je nešto skroz drugo, a ima i puslice na vrhu!
- Ovaj predivni kremasti puding zapravo je savršena zamjena za vruću čokoladu
- Zvuči dobro, zar ne? Posebno ako koristimo puding iz vrećice
- I ne, neće zato biti manje fino! A one puslice na vrhu? Storene su za Instagram fotku
Čokolada, puding, puslice. I onda sve to zajedno. Dakle, nema druge - kad jednom probaš ovaj predivni spoj čokolade, pudinga i puslica, zaboravit ćeš na sve! Ako ti se sviđa klasična vruća čokolada sva je prilika da će ti se svidjeti i ovaj napitak. A najbolje je to što je ovaj čokoladni puding iz šalice brzo gotov, a ako su puslice ikad bile u tvojoj pećnici, znaš da nije neka mudrost napraviti ih. Ovo je jedan od onih spojeva za srce i dušu, garantiramo.
A ako ti i to nije dovoljno, tu je i ekstrakt peperminta koji možeš dodati na vrh svega! Znači, čokoladni puding iz šalice, s ekstraktom peperminta i malo puslica na vrhu. To je definitivno nešto najbolje što si danas možeš pripremiti. Ili sutra. Ili bilo kad, a pred nama su i dani kad je više druženja, pa možeš ovo čudo podijeliti i s ekipom.
Čokoladni puding iz šalice s puslicama
Sastojci:
Za puslice:
- 4 bjelanjka
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice ekstrakta od peperminta
Za čokoladu:
- 200 g tamne čokolade u prahu
- 5 - 7 žlica vrućeg mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
- 2 šalice šlaga (čvrsto izrađenog)
- Čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Puslice: Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva. Izmiksati vrlo čvrsto bjelanjke te im dodati šećer, prašak za pecivo i sve zajedno dobro izmiksati. Prebaciti smjesu u vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj jedan donji vrh; prilikom stavljanja smjese u vrećicu, dodati ekstrakt od peperminta. Istisnutu smjesu na papir za pečenje i s posudom za pečenje staviti peći dok se puslice ne posuše.
Čokolada: Pomiješati čokoladu u prahu s vrućim mlijekom i miješati pjenjačom dok se čokolada ne rastopi pa dodati ekstrakt od vanilije. U šalice staviti na dno dio rastopljene čokolade i dio šlaga te promiješati čokoladu i šlag. Na vrh staviti puslice i posipati čokoladnim kapljicama.
I to je sve! Uzmi žlicu i uživaj!
Ovaj je članak prethodno objavljen na portalu missGASTRO.