Čokoladni puding iz šalice je nešto skroz drugo, a ima i puslice na vrhu!

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ovaj predivni kremasti puding zapravo je savršena zamjena za vruću čokoladu
  • Zvuči dobro, zar ne? Posebno ako koristimo puding iz vrećice
  • I ne, neće zato biti manje fino! A one puslice na vrhu? Storene su za Instagram fotku

Čokolada, puding, puslice. I onda sve to zajedno. Dakle, nema druge - kad jednom probaš ovaj predivni spoj čokolade, pudinga i puslica, zaboravit ćeš na sve! Ako ti se sviđa klasična vruća čokolada sva je prilika da će ti se svidjeti i ovaj napitak.  A najbolje je to što je ovaj čokoladni puding iz šalice brzo gotov, a ako su puslice ikad bile u tvojoj pećnici, znaš da nije neka mudrost napraviti ih. Ovo je jedan od onih spojeva za srce i dušu, garantiramo. 

A ako ti i to nije dovoljno, tu je i ekstrakt peperminta koji možeš dodati na vrh svega! Znači, čokoladni puding iz šalice, s ekstraktom peperminta i malo puslica na vrhu. To je definitivno nešto najbolje što si danas možeš pripremiti. Ili sutra. Ili bilo kad, a pred nama su i dani kad je više druženja, pa možeš ovo čudo podijeliti i s ekipom. 

Life&style Ekleri s domaćim pudingom od bijele čokolade izgledaju poput prave čarolije

Čokoladni puding iz šalice s puslicama

Sastojci:

Za puslice:

  • 4 bjelanjka
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice ekstrakta od peperminta

 

Za čokoladu:

  • 200 g tamne čokolade u prahu
  • 5 - 7 žlica vrućeg mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 2 šalice šlaga (čvrsto izrađenog)
  • Čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema:

Puslice: Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva. Izmiksati vrlo čvrsto bjelanjke te im dodati šećer, prašak za pecivo i sve zajedno dobro izmiksati. Prebaciti smjesu u vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj jedan donji vrh; prilikom stavljanja smjese u vrećicu, dodati ekstrakt od peperminta. Istisnutu smjesu na papir za pečenje i s posudom za pečenje staviti peći dok se puslice ne posuše.

Čokolada: Pomiješati čokoladu u prahu s vrućim mlijekom i miješati pjenjačom dok se čokolada ne rastopi pa dodati ekstrakt od vanilije. U šalice staviti na dno dio rastopljene čokolade i dio šlaga te promiješati čokoladu i šlag. Na vrh staviti puslice i posipati čokoladnim kapljicama.

I to je sve! Uzmi žlicu i uživaj! 

 

Ovaj je članak prethodno objavljen na portalu missGASTRO.

Posjeti Miss7.24sata.hr