Čokoladni browniji s kremom od mente: Osvježavajuća kombinacija koja osvaja okusom

Instagram @yusyscakes
Vidi originalni članak
  • Ova kombinacija mente i slatke čokolade zasigurno će natjerati gotovo svačije okusne pupoljke da vrište 'njaaam'
  • Kolač ima tri prefina sloja, na dnu je brownie, potom je u sredini krema od mente, a na vrhu je sloj čokolade
  • Ovakvi 'zeleni' browniji često se spravljaju za dan Svetog Patrika (17. ožujka), ali nakon kušanja sigurno će biti češće na slatkom jelovniku 

Ovi kolačići od mente imaju tri ukusna sloja. Prvi je slasni brownie na dnu. Zatim slijedi pahuljasti sloj zelene mente koji je pun okusa i boje. Posljednji, ali svakako ne manje važan, je čokoladni sloj na vrhu napravljen od komadića čokolade, maslaca i malo vrhnja za šlag.

Life&style Recept za prefinu čokoladnu pitu s lješnjacima, a ima manje od 100 kalorija po komadu

Svi ovi slojevi stvaraju glatki, slatki čokoladni desert s mentom veličine zalogaja, savršen za svaku priliku, a posebno za Dan svetog Patrika. Zelena boja mente doista se ističe na tanjuru, dajući mu dodatni sjaj i nezaboravan okus.

Sastojci:

• neljepljivi sprej za kuhanje

• 1 kutija mješavine za brownije s komadićima čokolade

• 3 žlice vode

• oko 5 žlica biljnog ulja

• 1 jaje

• malo čokoladnog sirupa

Za nadjev: 

• 450 g šećera u prahu

• 4 žlice maslaca, omekšanog

• 4 žlice vrhnja za šlag

• 140 g kremastog sira, omekšanog

• 1/2 žličice ekstrakta paprene metvice

• 5 kapi zelene boje za hranu 

Preljev:

• 110 g vrhnja za šlag

• 1 pakiranje komadića čokolade

• 115 g maslaca

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 

2. Poprskaj lim veličine 20 x 20 cm neljepljivim sprejom za kuhanje.

3. U velikoj zdjeli pomiješaj smjesu za brownie, vodu, ulje i jaje dok se ne sjedine. Ulij u pripremljeni lim. Peci prema uputama s pakiranja. Ostavi da se potpuno ohladi (barem sat vremena). 

4. Za izradu nadjeva: U velikoj zdjeli pomiješaj šećer u prahu, maslac, vrhnje, kremasti sir, ekstrakt metvice i boju za hranu. Premaži preko ohlađenih browniesa. Ostavi u hladnjaku sat vremena ili dok se nadjev ne stisne.

5. Za pripremu preljeva: U loncu rastopi vrhnje, komadiće čokolade i maslac dok ne nastane glatka smjesa. Ostavi da se hladi dok ne postane mlako, oko 10 minuta. Prelij preko nadjeva te oprezno raširi po cijeloj površini. Ostavi u hladnjaku 2 sata ili dok se ne stisne.

6. Prije posluživanja ostavi browniese oko 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Savjeti: Brownije reži mokrim nožem. Čuvaj pokriveno u hladnjaku.

Life&style 'Milijunašev kolač': Desert od prhkog tijesta, karamele i čokolade koji osvaja prebogatim okusom

Posjeti Miss7.24sata.hr