Brzi recept: trominutni umak od rajčice i graška po preporuci Jamieja Olivera
- Umak od rajčicei tjestenina uvijek su – mljac! I sve se brzo pripremi
- Ipak, kad stvari moraju ići super brzo, oslanjamo se na recept Jamieja Olivera
- U kojem je ova super kombinacija dodatno obogaćena neuobičajenim dodatkom, graškom
Jamie Oliver kralj je brzih recepata. Posebno nas impresionira njegov brzi umak od rajčice koji sadrži mali „tajni sastojak“: zamrznuti grašak! Daje dodatni okus, a također pruža zdrave vitamine i minerale. Oliver preporučuje da umak začiniš s malo tune ili maslina.
Upravo je izmišljen novi oblik tjestenine - i presladak je! Zove se cascatelli...
Sastojci
• 1 čili papričica
• 2 režnjića češnjaka
• svježi listovi bosiljka
• 1 konzerva pelata
• 80 g zamrznutog graška
• sol, papar
• po želji: parmezan i feta sir
Priprema:
1. Zagrij maslinovo ulje u tavi
2. Prepolovi čili po dužini, očisti pa nareži na komadiće. Zatim nasitno nasjeckaj češnjak.
3. Na tavi pirjaj čili i češnjak. U međuvremenu nasjeckaj listove bosiljka (uključujući stabljike!), pa ih dodaj u tavu.
4. Potom stavi pelate u tavu. Za intenzivniji okus, televizijski kuhar preporučuje rukama zgnječiti rajčice. Zatim limenku napuni s malo vode i ulij je u umak.
5. Dodaj zamrznuti grašak. Umak od rajčice začini solju i paprom.
6. Ako želiš, umaku možeš dodati malo vode od kuhanja tjestenine da postane malo gušći.
Savjet: umjesto suhe tjestenine, Jamie Oliver voli koristiti svježe listove lazanja, koje potom nožem izreže u fine taglialine. Čim je umak spreman, umiješa tjesteninu, a zatim jelo posluži na velikom pladnju prelivenom s nekoliko crtica maslinovog ulja, svježe naribanim parmezanom i bosiljkom. Ako želiš, jelo možeš oplemeniti izmrvljenim feta sirom.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom