Brzi popečci: iskoristi ostatke od blagdana i dobit ćeš brzi ručak, praktičan i za ponijeti na posao
- Hranu ne bacamo, i točka! Ako ti se treći dan zaredom ne jede isti obrok, mnogo je maštovitih načina da napraviš sasvim novo jela od već pripremljene hrane
- A od ostataka s blagdanskog stola možemo napraviti fine popčke koji će svima prijati
- Pročitaj također: Popečci od krumpira, sira i slanine genijalan su snack ili, uz salatu, pravi ručak
Kome se ovih dana po hladnjaku ne vuku ostaci od bogatih blagdanskih ručkova i večera? Vjerojatno svi imamo sličan problem: puno je hrane ostalo, pa se ona podgrijava sljedeći dan za ručak, a nakon toga više nitko to ne želi jesti. Sarma je već tu, a još imamo pečenja, krumpira otprije dan dva, salata vene u frižideru... Naravno da nam je žao baciti sasvim dobru hranu, ali nažalost to često završi upravo tako. Evo kako je spasiti - od ostataka hrane dobit ćemo sasvim novo jelo na koje će svima rasti zazubice. Popečci u koje doista možeš staviti svašta idealno su rješenje za to...
Popečci od blagdanskih ostataka
Sastojci:
- ½ šalice sitno nasjeckanog luka ili mladog luka
- 2 šalice mesa od pečenje (purica ili bilo koje drugo), sitno nasjeckano
- 1 šalica ostataka pečenog povrća (krimpir ili narančasta bundeva)
- 1 šalica baby špinata
- 2 šalice mlijekak
- 2 jaja
- 1 šalica smrznutog graška
- 200g feta sira (ili bilo kojeg sira, naribanog)
- 3 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- soli i papar
Priprema:
- Umuti jaja mikserom pa dodaj sitno nasjeckani luk. Još malo miksaj.
- Dodaj u jaja mlijeko, izmiksaj pa zatim dodaj čistiće baby špinata, i grašak. Promiješaj ručno, žlicom ili kuhačom.
- Zatim dodaj na sitne komade nasjeckano meso, sir (namrvljen ili nariban, ovisno dodaješ li fetu ili tvrdi sir). Dobro promiješaj.
- Pečeni krumpir ugrubo zgnječi vilicom pa isto dodaj u smjesu i promješaj da smjesa bude ujednačena.
- Posli, popapri i dodaj žličicu praška za pecivo. Promiješaj pa dodaj brašno i miješaj dok se smjesa ne sjedini.
- Peci u tavi s malo ulja, na srednje visokoj temperaturi, 2-3 minute sa svake strane. od ove smjese možeš napraviti 30 popečaka.