Brzi ljetni recept: salata od njoka s povrćem, rikolom i sirom
- Ova salata od njoka s mediteranskim dodirom prepuna je zdravog povrća
- Izvrsnog je okusa i može se jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz roštilj
- Donosimo ti recept za finu ljetnu salatu
Lagana salata od njoka s povrćem idealna je za ručak ili večeru. Priprema se super brzo, nije teška za želudac i može se modificirati po želji. Kockice šunke mogu se izostaviti, a gljive, patlidžani, poriluk ili čak bijeli ili zeleni grah prikladni su kao povrće alternativno paprici i rajčici. Savjet: salata od njoka također je izvrstan prilog za roštilj i idealna je kao jelo za vrtne zabave.
Sastojci:
• 180 g njoka (ili njoka od batata)
• 1 paprika
• 1 tikvica
• 75 g cherry rajčice
• 1 kuglica mozzarelle
• 20 g šunke narezane na kockice (malomasne)
• 30 g crvenog pesta
• 2 šake rikole
• sol, papar, čili pahuljice za začin
• sok od pola bio limuna
• po želji: 1 šaka sjemenki bundeve ili pinjola
Omiljeno jelo iz bakine kuhinje: Ovo je originalni recept za prefine krpice sa zeljem
Priprema
1. Prži njoke na malo ulja dok ne postanu zlatnosmeđi i lagano hrskavi.
2. Nareži na kockice papriku, tikvice, cherry rajčice i mozzarellu te sve stavi u veliku posudu.
3. Povrću dodaj kockice šunke i crveni pesto, dodaj njoke, pomiješaj sve sastojke te dodaj rikolu.
4. Začini salatu od njoka solju, paprom i čili pahuljicama te dodaj malo soka od limuna po ukusu.
5. Ako želiš, salatu prije posluživanja možeš posuti (prženim) bučinim sjemenkama ili pinjolima.