Bliži se advent, podsjećamo te na najbolji recept za kuhani džin - počasti sebe i frendice

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Kuhano vino je sasvim OK i rado popijemo čašu ili najviše dvije 
  • Međutim, zašto bi svake zime bilo jedno te isto – vrijeme je da iskušaš nešto novo
  • Novi hit među „kuhanim napitcima“ je kuhani džin – i lako ćeš ga spraviti za cijelu ekipu 

Kuhano vino je nekako sastavni dio adventske ponude i jednostavno pripada božićnom vremenu – poput džina toniku. Međutim, ruku na srce, ponekad ima okus poput šećerne vodice s cimetom i raznim drugim dodacima. 

Promjene su dobrodošle – i jednu smo pronašle! Umjesto slatkog aromatičnog napitka – pravi vrući džin. Najbolje od svega je da ga s lakoćom možeš sama spraviti. Osim toga – nema dodatnog šećera (osim što je ukusniji zbog toga, kuhani džin ima manje kalorija! Dakle, više kolačića, keksića…)

Sastojci za 4 porcije kuhanog džina: 

• 100 ml džina (ovisno koliko želiš da napitak bude jak)

• 800 ml prirodnog soka od jabuke 

• veliki komad đumbira 

• 6 prutića cimeta 

• 8 klinčića

• 4 zvjezdasta anisa

• 1 prstohvat pimenta 

• 2 bio-naranče 

Topli napitak Jesi li znala da sada postoji i čaj s okusom džin-tonika?!

Priprema: 

1. Stavi sok od jabuke u veliki lonac. 

2. Oguli naranče, ocijedi te zajedno s korom od naranče stavi u lonac 

3. Nareži đumbir na tanke ploške te dodaj. 

4. Zatim dodaj cimet, klinčiće i anis. 

5. Ugrij na srednjoj vatri (oko 20 minuta). 

6. Važno je da tekućina ne vrije! 

7. Na kraju dodaj džin te napitak prebaci s pomoću zaimače u šalice. 

Živjela! 

Ako želiš, možeš spraviti „tamnu varijantu“ kuhanog džina tako da umjesto soka od jabuka koristiš sok do ribiza ili crnog grožđa. Začini ostaju isti… 

Life&style U prodaji je majoneza s okusom džina, a na pakiranju je i upozorenje. Bi li se usudila probati ovu delikatesu?

Posjeti Miss7.24sata.hr