Biljka koja miriše na čokoladu? Evo kako možeš uzgojiti vlastiti 'čokoladni cvijet'

Firebox
Vidi originalni članak
  • Voliš čokoladu? Znaš li ti cijela soba može mirisati na nju (bez da pojedeš koji kilogram čokolade)
  • Sve što trebaš je nabaviti čokoladnu biljku čiji cvijetovi imaju miris fine mliječne čokolade
  • Prodaje se u tzv. ekokocki i navodno će uspjeti čak i onima kojima biljke često 'umru'

Pomisao na dnevni boravak ili spavaću sobu koja uvijek miriše na čokoladu je, priznajmo, primamljiva. Sada u tom mirisu uistinu možeš uživati, i to uz pomoć ove biljčice. Simpatična biljka čiji cvjetovi mirišu na mliječnu čokoladu jednostavna je za uzgoj pa će uspjevati čak i onim antitalentima za biljke kojima sve najčešće uvene i umre. Također, osim što možeš sebi uljepšati dom i učiniti ga neodoljivo mirisnim, ovo je odličan poklon, posebno za sve koji vole čokoladu. A tko je ne voli?

Life&style Teglice za cvijeće s porukama: nasmijat će i biljkoljupce i ubojice biljaka

Čokoladni cvijet je trajnica vrlo jednostavna za uzgoj čiji cvjetovi ispuštaju miris sličan onom mliječne čokolade, a dolazi u kocki od prirodnog drva. Posuda je napunjena posebnom mješavinom hranjive zmlje za uzgoj, a sjemenke su već u njoj. Uzgoj ove biljke je prilično jednostavan od samog početka: samo otvori, zalij i nakon nekoliko dana vidjet ćeš kako klijaju prve male biljke. Ruke prljave od zemlje su uz ovu kocku prošlost. 

S ovim smiješnim crvićem biljka ti više nikad neće uvenuti ili istruliti

Kocki trebaš samo dodati malo vode i staviti na svijetlo mjesto. EKO kocka će oživjeti u roku od nekoliko dana, a iz kompleta za eko uzgoj niknut će male zelene sadnice. Uz dobru njegu, sadnice će izrasti u veće biljke, a zatim ih možeš posaditi zajedno s drvenom kockom u veću teglu ili u vrt. Budući da su ekokocke proizvedene od 100% biorazgradivih materijala, polako će se kompostirati i opskrbljivati ​​biljku vrijednim hranjivim tvarima.

Čokoladnu bijku možeš pronaći na Firebox stranici po cijeni od 75 kuna. Vrijedi svake kune ako nas pitate!

Life&style Znanstvenici su dizajnirali savršeni oblik čokolade, najfiniji za konzumiranje

Posjeti Miss7.24sata.hr