Ben Affleck kupio je novi, 'momački' dom. Zašto je zvijezda teška 200 milijuna dolara morala podići kredit?

Profimedia
Vidi originalni članak
  • Ben Affleck kupio je novo imanje vrijedno 20,5 milijuna dolara kao svoj 'novi momački dom'. Za koji je uzeo kredit od 10 milijuna dolara, 
  • Novu nekretninu s pet spavaćih soba i šest kupaonica kupio je baš na rođendan svoje supruge Jennifer Lopez 24. srpnja
  • Imanje od 575 kvadratnih metara stambenog prostora izvorno je izgrađeno i projektirano početkom 1940-ih od strane poznatog arhitekta Cliffa Maya prije nego što su ga prethodni vlasnici opsežno preuredili

Ben Affleck se navodno osjeća spremnim da „krene dalje“ usred glasina da njegov brak s Jennifer Lopez trenutačno nije u najboljem stanju. Dok je pjevačica slavila svoj 55. rođendan bez supruga, Affleck nije previše tugovao, nego si je baš na taj dan „poklonio“ imanje vrijedno 20,5 milijuna dolara, a izvor blizak glumcu otkrio je da je vrlo optimističan u vezi novog poglavlja u svom životu. 

„Benu se jako sviđa njegov novi dom i osjeća nadu u vezi s ovom promjenom", rekao je izvor glumčevoj odluci da kupi svoje imanje. „Želio se preseliti i biti bliže Jen Garner i njihovoj djeci kako bi zajedničko roditeljstvo bilo lakše.“ Izvor je aludirao na nagađanja da je brak Afflecka i Lopez u rasulu, dodavši: „Bilo je to teško vrijeme za njega, ali i dalje mu je dobrobit obitelji prioritet."

Kredit? Zapravo, nekoliko kredita... 

Affleck, čije se bogatstvo procjenjuje na 200 milijuna dolara, uzeo je zajam od 10 milijuna dolara za kupovinu novog imanja, tj. osigurao je 30-godišnju hipoteku od City National Bank. Rate kredita za ovu kuću će otplaćivati do 1. kolovoza 2054. godine odnosno do svoje 81 godine!

Doista neobično buduči da se bogatstvo američkog glumca procjenjuje na više od 200 milijuna dolara! O čemu je riječ? Prema zapisima, kupnja i zajam za kuću izvršeni su preko zaklade koju je samo nekoliko tjedana ranije, 11. srpnja, osnovao Affleckov dugogodišnji poslovni menadžer Gary Kress. Kress, koji je u dokumentima naveden kao povjerenik, prethodno je upravljao kupnjom kuće para u Bel Airu - koja je stavljena na tržište istog dana.

Ovo će dobitniku Oscara biti druga hipoteka u posljednjih 12 mjeseci – budući da već ima 20 milijuna dolara kredita s JLo. Par je uzeo tu hipoteku kod banke JP Morgan Chase u rujnu 2023. nakon što je prvotno platio gotovinom za vilu vrijednu 60,85 milijuna dolara četiri mjeseca ranije. Je li se Ben malo zaigrao kupnjom nekretnima i podizanjem kredita?

Stars Evo zašto je Matt Damon prestao razgovarati s Benom Affleckom nakon što je 'u priču' ušla J. Lo

Affleckova posljednja kupnja nekretnine gotovo je jasan znak da zvjezdani brak ide prema razvodu. Inače, par mjesecima nije snimljen zajedno, a većinu ljeta proveli su razdvojeni. Nedavno su i drugu godišnjicu braka proveli razdvojeni, a otkrilo se i da žive u odvojenim domovima. Dok je Lopez ostala u njihovoj zajedničkoj kući, Affleck je živio u stanu za koji je plaćao 100.000 dolara mjesečni najam, a koji je udaljen samo nekoliko minuta vožnje od kuće njegove bivše supruge Jennifer Garner u Brentwoodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prime Video (@primevideo)

Novi 'momački dom' Bena Afflecka doista je impresivan 

Zadivljujuće novo imanje glumca skriveno je u zelenoj slijepoj ulici na gotovo dvije trećine hektara, na osami iza visokih zidova i zatvorenog prilaza obrubljenog starim stablima maslina. Ima pet spavaćih soba, šest kupaonica te još niz drugih prostorija na više od 500 kvadratnih metara prostora. 

Affleck je kupio nekretninu od filmskog producenta Davida Calvert-Jonesa rođenog u Australiji, nećaka medijskog mogula Ruperta Murdocha i njegove supruge Karine. Imanje, koje se nalazi na gotovo 1800 kvadratnim metara, također je u vrlo željenom susjedstvu za područje Los Angelesa budući da se nalazi između dvaju bogatih susjedstava: Brentwooda i Pacific Palisadesa.

Kućom dominira glavni dnevni boravak na dvije razine s mješavinom kamena i rustikalnih drvenih podova. Sobe uključuju zasvođene stropove od drvenih greda, prozore s čeličnim okvirima i pogled na prekrasan krajolik, a također su opremljene golemim garderobama.

Dnevni boravak s kaminom također ima dodatnu prostoriju za projekcije s posebnom privatnom toaletom. Osim toga, tu su i prostori za blagovanje te radna soba.

Imanje uključuje veliku odvojenu gostinjsku kuću - koja se sastoji od dvije razine, kao i konjušnicu i šetnicu. Tu je, naravno, i bazen.

Posjeti Miss7.24sata.hr