Banana puding, desert koji tako fino rashlađuje, a neće ni kuhinju pregrijati

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Banane i puding tako se dobro sljubljuju da je ovo prilično popularna slastica
  • Ako nemaš instant pudig kod kuće, puding možeš lako pripremiti prema ovom receptu  
  • Za pripremu će ti trebati svega 20 minuta jer, naravno nema ni pečenja

Ponekad poželiš staviti kuharski šešir i okušati se u otmjenom desertu. A ponekad želiš nešto tako jednostavno da će te okusom podsjetiti na djetinjstvo. Ova je poslastica križanac nostalgije (za vremenima kad nam je mama kuhala puding) i komocije jer ju je stvarno lako pripremiti. To je savršena šalica pudinga od banane.

Osvježavajući ljetni napitak Par savjeta za najbolju ledenu kavu koju si ikad isprobala!

Puding s bananamo, kako je preciznije reći, je desert koji se sastoji od slojeva slatke kreme s okusom vanilije, kolačića i narezanih svježih banana, prelivenih šlagom ili bezeom (ako se želiš dodatno potruditi). Tako osvježavajuće i božanstveno! Za elegantniji dojam možeš ga poslužiti u viskokim staklenim čašama, ali možeš se odlučiti i za manje porcije i staviti puding u slatke male čaše. 

Puding od banane možeš napraviti na mnogo načina, ali kako bi stvari bile brže i jednostavnije (i kako bi svježe banane ostale svježe), umjesto klasične slastičarske kreme od jaja u ovom receptu koristili smo puding s zgusnutim kukuruznim škrobom. A ako još više želiš pojednostavniti stvar, uzmi puding iz vrećice. Klasične čajne kolačiće od vanilije možeš zamijeniti keksima po izboru, speculasima ili Oreo keksima.

Sastojci za 6 porcija:

  • ½ šalice šećera
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • ¼ žličice soli
  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Šlag

  • 2 šalice masnog slatkog vrhnja
  • ½ šalice šećera u prahu

Dekoracija

  • 2 zrele banane, tanko narezane
  • Oko 30 čajnih keksića, plus još za ukrašavanje

Priprema:

1. U srednje velikoj zdjeli otpornoj na toplinu pomiješaj šećer, kukuruzni škrob i sol. Stavi na stranu.

2. Na srednje jakoj vatri zagrij mlijeko. (Trebala bi vidjeti mjehuriće koji se stvaraju na rubovima, ali bez ključanja.) Uz stalno miješanje, polako ulijevaj vruće mlijeko u smjesu šećera da se otopi. Vrati smjesu u lonac. Nastavi kuhati na srednjoj vatri uz stalno miješanje silikonskom lopaticom dok puding ne prekrije stražnju stranu lopatice. Vrati u srednju zdjelu, prekrij plastičnom folijom na površini i stavi u hladnjak dok se ne ohladi, najmanje 2 sata.

3. Napravi šlag: U zdjeli pomoću miksera ili pjenjače, ​​umuti vrhnje i šećer u prahu u mekanu smjesu.

4. Pripremi 6 malih čaša, šalica ili staklenki. U svaku žlicom ulij oko 2 žlice pudinga (ne trebaš biti previše precizna), a zatim stavi 2 ili 3 čajna keksića. Na vrh žlicom stavi oko 2 žlice šlaga, a zatim i nekoliko kriški banane. Ponovi sa svakim drugim slojem pudinga, kolačića, šlaga i banana. Po želji ukrasi zdrobljenim kolačićima. Ostavi u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.

Dobar tek!

Life&style Narančasta torta s okusom omiljenog koktela pravo je slatko osvježenje, imamo recept

Posjeti Miss7.24sata.hr