Bakin omiljeni recept: Kolač od trešanja iz lima je mnogima omiljeni klasik!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sezona trešanja u punom je jeku. A uskoro će i višnje koje su isto dobre za ovaj kolač
  • Kako je bolje proslaviti od uživanja u ukusnom kolaču od ovog voća?
  • Donosimo ti recept za kolač koji su spravljale naše bake – jednostavno i brzo

Sočan i ukusan kolač od trešanja je prava stvar u ljetno vrijeme. Svejedno hoćeš li ga ponijeti sa sobom na neku zabavu ili ćeš u njemu uživati kod kuće na terasi uz kavu. Priprema ove slastice isplati se u svakom slučaju. A najbolje kod recepta je da priprema traje samo pet minuta! Kolač možeš spraviti i s višnjama – bit će jednako ukusan!

Sastojci

• 200 g šećera

• 200 g maslaca (mekog)

• 5 jaja

• 250 g brašna

• 1 žličica praška za pecivo

• 100 g jestivog škroba

• 700 g trešanja (bez koštica), alternativno 2 staklenke kompota od višanja

• 150 g šećera u prahu

• 2 žlice soka od limuna

• ulje i maslac za namastiti lim

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Namasti lim za pečenje.

2. Stavi šećer i maslac u posudu te pjenasto stuci. Umiješaj jedno po jedno jaje.

3. U smjesu umiješaj prašak za pecivo, brašno i jestivi škrob.

Life&style Mljac! Neodoljivi Toblerone lava kolač do početka srpnja možeš kupiti po 16 kuna

4. Tijesto stavi u lim za pečenje te zagladi.

5. Po tijestu raspodijeli trešnje. Možeš ih čak i malo utisnuti u tijesto. Ako koristiš višnje, ocijedi ih najprije.

6. Kolač peci na 175 stupnjeva 25-30 minuta. Za to vrijeme pomiješaj sok od limuna i šećer u prahu za glazuru te time premaži ohlađeni kolač.

Posjeti Miss7.24sata.hr